ΝΕΑ

Δ.ΡΑΪΚΟΣ: «ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ»

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πρόβλημα με το έργο της αποχέτευσης θα λυθεί σύντομα. Δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος Διονύσου να εξασφαλίσει την πληρωμή των εργασιών. Εγγυήσεις επ’ αυτού μπορεί να δώσει μόνον η Τράπεζα Αττικής». Με την δήλωση αυτή ο Δημήτρης Ράϊκος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αναφέρθηκε στην ξαφνική εμπλοκή που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή στη διαδικασία υποκατάστασης του εργολάβου στο έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων και έγινε αιτία να ματαιωθεί το σημερινό έκτακτο και κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη με τη διοίκηση της εταιρείας «Ακτωρ ΑΤΕ», σε πολύ καλό κλίμα, δόθηκαν εξηγήσεις και κυρίως, βάσει νομικών επιχειρημάτων, έγινε απόλυτα κατανοητή η αναρμοδιότητα της εξασφάλισης των πληρωμών από πλευράς Δήμου Διονύσου.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Ράϊκος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το πρόβλημα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες και η εταιρεία «Ακτωρ ΑΤΕ» θα αντικαταστήσει την «Τοξότης ΑΕ», η οποία δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση του έργου.

Για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, προκειμένου να είναι κατοχυρωμένος νομικά, ο Δήμος Διονύσου θα απαντήσει αρνητικά στην πρόταση του «Ακτορα».

 

Categories: ΝΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ