ΝΕΑ

ΧΡ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΤΟ “KONTRA”: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ

“Ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα υπολογισμού των διοδίων είναι στον αέρα” αποκάλυψε ο Χρήστος Σπίρτζης στο τηλεοπτικό δίκτυο “KONTRA”, όπου φιλοξενήθηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο του σταθμού και απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Μελιγγώνη. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες εγκατάστασής του.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών έκανε μια αναδρομή στα έργα και ημέρες της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, επισημαίνοντας τα κακώς κείμενα:

«Μπορούσαμε να ανατρέψουμε και να έχουμε μικρότερες τιμές διοδίων μονομερώς; Όχι είναι η απάντηση. Η χώρα είχε δεσμευτεί από τις συμβάσεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Έγινε η αναθεώρηση των συμβάσεων το 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Ήταν μία καλή ευκαιρία από τη στιγμή που μειώθηκε το φυσικό αντικείμενο, που δόθηκαν δισεκατομμύρια αποζημιώσεις τότε, να γίνει τότε μία διαπραγμάτευση. Δεν έγινε διαπραγμάτευση ούτε για τα στοιχειώδη! Διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους έγινε από εμάς, για να υπάρχουν οι στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές, δηλαδή να μπορούν οι συμπολίτες μας με αναπηρία να διέρχονται δωρεάν, να υπάρχει ειδική εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες, για τους ανέργους στην Εγνατία, για τους νομούς της Θράκης και της Ηπείρου. Αυτά δεν είχαν προβλεφθεί”.

Τέλος, ο κ Σπίρτζης, που αναμένεται να πολιτευτεί στις ερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, στο υπόλοιπο Αττικής, μίλησε για το πλάνο του υπουργείου του και της κυβέρνησης όσον αφορά τα διόδια και την τιμολόγησή τους.

“Εμείς έχουμε ένα άλλο σχέδιο για τα επόμενα χρόνια. Είναι η επέκταση του φυσικού αντικειμένου και ταυτόχρονα η μείωση, αν θέλετε, της τιμής των διοδίων, μέσα όμως από ένα μηχανισμό που θα επιτρέπει ή τη διεύρυνση ή τη μείωση του χρόνου που υπάρχει η παραχώρηση. Αυτό ξέρετε δεν είναι εύκολο όταν έχει συμβάσεις που έχουν δεσμεύσει τη χώρα από το 2007».

Το βίντεο με τη συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη:

Categories: ΝΕΑ