ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ούτε αναγκαίες προσλήψεις. Ταυτόχρονα θα εκχωρηθούν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα. Αυτούς τους άξονες για το δημόσιο περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ενδεχόμενο που το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ». «Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου δεν θα γίνει» τόνισε κατηγορηματικά, αποδίδοντας τα περί απολύσεων σε «συστηματική προπαγάνδα της κυβέρνησης»

«Το νέο δημόσιο που οραματίζομαι θα μπορεί να συνεργάζεται καλύτερα με τον ιδιωτικό τομέα, θα εκχωρούνται υπηρεσίες και όσοι περισσεύουν θα μετακινούνται, δεν θα απολύονται» είπε ο κ. Μητσοτάκης.Την ίδια στιγμή, ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ σημερινής κυβέρνησης και Θεσμών να διευκολυνθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο τομέα, με τη θέσπιση αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» (δηλαδή αναλογία «1:1»), ο πρόεδρος της ΝΔ αποσαφήνισε ότι «θέλω να κρατήσω μια αναλογία με περισσότερες αποχωρήσεις, όχι «1 προς 1″, τουλάχιστον για δύο χρόνια. Αυτό δεν είναι απολύσεις» ισχυρίστηκε. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για επιστροφή του Δημοσίου στην αναλογία 1 προς 5.

«Θέλουμε πιο μικρό και αποτελεσματικό δημόσιο» συνέχισε, ενώ όσον αφορά τους συμβασιούχους, δήλωσε ότι «οι συμβάσεις δεν είναι εισιτήριο για μονιμοποίηση».

Πηγή: «Καθημερινή».