ΝΕΑ

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΠΕΠΠΑ-ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Ενταση προκλήθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατά τη συζήτηση του θέματος Νο3, που αφορούσε αίτηση των πολιτών κ Σταμπολιάδη Γ., Βρύνα Δ. για τον χαρακτηρισμό οδού στην Ανοιξη (της παρόδου Μεγάλου Αλεξάνδρου συγκεκριμένα) ως κοινόχρηστης. Ο κ Σταμπολιάδης ήταν παρών για να υποστηρίξει το αίτημά του και να παραθέσει το πρόβλημά του, το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορεί εδώ και έξη χρόνια να βγάλει άδεια οικοδομής στο οικόπεδό του. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι οι όμοροι ιδιοκτήτες, δεξιά και αριστερά του κ Σταμπολιάδη, έχουν οικοδομήσει νόμιμα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου ήταν …μη εισήγηση, δεδομένου πως  καλούσε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής «στα πλαίσια του άρθρου 73 να διαμορφώσει την εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της αιτήσεως των κ. κ. Σταμπολιάδη Γ.- Βρύνα Δ. για την κύρωση της Παρόδου Μεγάλου Αλεξάνδρου 21 της Δ.Ε Ανοιξης ως κοινόχρηστης οδού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3937/2011».

Τα μέλη της διοικούσας παράταξης τάχτηκαν υπέρ της αποδοχής της αιτήσεως, πράγμα με το οποίο διαφώνησε ο κ Κανατσούλης, ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης («Ενωτική Πρωτοβουλία»). Οπότε άρχισε η αντιπαράθεση με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ Αγγελική Πέππα, η οποία θυμήθηκε την πολεοδομική μελέτη της Ανοιξης. Είναι η γνωστή υπόθεση, που στοίχισε ένα εκατομμύριο ευρώ (τόσα πληρώθηκε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ Πανταζής, που έγινε μελετητής μετά το 2004) στους δημότες και βάσει της οποίας κτίζονταν …παλάτια στην άμμο (ή στο δάσος, διαλέγετε και παίρνετε). Εξ αρχής ανεφάρμοστη… Οι φωνές του κ Κανατσούλη ακούστηκαν μέχρι την Λεωφόρο Μαραθώνος στην προσπάθειά του να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της κ Πέππα. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν και η τάξη αποκαταστάθηκε στην αίθουσα.

 

Categories: ΝΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ