ΝΕΑ

Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ: “ΘΕΣΜΟΣ ΤΟ SUMMER CAMP” – ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Με επίσημη ανακοίνωση ο Δήμος Διονύσου δίνει στη δημοσιότητα χρήσιμες πληροφορίες για το “Summer Camp”, το πρόγραμμα, που έχουν αγκαλιάσει τα τελευταία χρόνια οι γονείς και τα μικρά παιδιά. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου, με τις δηλώσεις του Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, έχει ως εξής:

“Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά τις Καλοκαιρινές Δράσεις Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, με τον τίτλο «Summer Camp Διονύσου 2018» για να προσφέρει στις οικογένειες του Δήμου τη δημιουργική, ψυχαγωγική και  αθλητική απασχόληση των παιδιών τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης σημείωσε σχετικά:

«Το Summer Camp είναι πλέον θεσμός και αποτελεί ένα εξαιρετικά πετυχημένο πρόγραμμα του Δήμου μας με πολύ θετικό κοινωνικό αντίκτυπο για τους δημότες που προσφέρει στη διάρκεια του καλοκαιριού δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά, μαθαίνοντας τους τα οφέλη της άθλησης και γεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους με πλούσιες δραστηριότητες, εμπειρίες, δράση και γνώση.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και φέτος η υπηρεσία παρέχεται  δωρεάν, ενώ διευρύναμε τις θέσεις συμμετοχής, ώστε να μπορούμε να υποδεχθούμε περισσότερα από 2100 παιδιά.

Στηρίζουμε τέσσερα χρόνια τώρα στην πράξη τις οικογένειες του Δήμου μας, προσφέροντας ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα, υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών για να έχουν τα παιδιά μας ένα χαρούμενο και δημιουργικό καλοκαίρι με ποιοτική ψυχαγωγία, αθλητικά δρώμενα, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες. Είμαστε περήφανοι που με συστηματική δουλειά μπορούμε και προσφέρουμε τέτοιες υπηρεσίες στους γονείς και στα παιδιά του Δήμου».

Για τη συνεχή ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 213 213 9800, 802, 806, 810, 815, 820 (ώρες 8.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ.) και το email: camp2018@dionysos.gr

Αιτήσεις  κατατίθενται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου (www.dionysos.gr) από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018  έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, όπου αναγράφονται και όλες οι σχετικές πληροφορίες.

camp 2

ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

Οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν για το/τα παιδί/ια τους ένα από τα κάτωθι δύο προγράμματα:

Α. Δημιουργικό – Ψυχαγωγικό Camp για παιδιά ηλικίας 5 -12 χρονών
Αποσκοπεί στην κάλυψη καλλιτεχνικών & ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών, καθώς και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά, από νηπιαγωγείο έως και ΣΤ΄ Δημοτικού (γεν. 2006 – 2013).

Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν σε τέσσερα (4) σχολεία του Δήμου:
– 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου (Τραπεζούντος & Λιβερών, Άγιος Στέφανος)
– Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης (Κανάρη 1, Άνοιξη)
– 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου (Πολυτεχνείου 12, Κρυονέρι)
– 3ο Δημοτικό Διονύσου – Πρώην Εκπαιδευτήρια Καργάκου (Λ. Σταμάτας 25α, Σταμάτα)

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Δημιουργικού – Ψυχαγωγικού Summer Camp θα περιλαμβάνουν: Παιχνίδια γνώσεων, Παιχνίδια κρίσης, Ομάδες συζήτησης.
Οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Δημιουργικού – Ψυχαγωγικού Summer Camp θα περιλαμβάνουν: Θεατρικό παιχνίδι, Μουσικοκινητική αγωγή, Μοντέρνο χορό, Παραδοσιακούς χορούς, Παιχνίδια κρίσης και σκέψης, Εικαστικά, Κατασκευές, Μουσική, Επιτραπέζια, Κουκλοθέατρο.

Β. Αθλητικό Camp για παιδιά ηλικίας 9 – 13 ετών
Αποσκοπεί στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών, καθώς και στη διεύρυνση των αθλητικών τους δεξιοτήτων και ικανοτήτων, δοκιμάζοντας νέες αθλητικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και Α΄ Γυμνασίου (γεν. 2005 – 2009).

camp 3

Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν σε δύο (2) αθλητικά κέντρα του Δήμου :

  • Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Ροδόπολης (Κολοκοτρώνη 12, Ροδόπολη) & εγκαταστάσεις Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης & αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κόκκινο Χωράφι Δροσιάς.
  • Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου (Καραολή και Δημητρίου 32, Αγ. Στέφανος) & εγκαταστάσεις Γυμνασίου – Λυκείου Αγ. Στεφάνου & ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Αγ. Στεφάνου.

Οι αθλητικές δραστηριότητες του Αθλητικού Camp θα περιλαμβάνουν:
Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Ping Pong, Βόλεϊ, Αυτοάμυνα, Στίβο & Αθλοπαιδιές.

Οι ημέρες λειτουργίας των Camps θα είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή.
Η άφιξη των παιδιών θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 8:30 και η αναχώρηση από τις 13:10 έως τις 13:30 ή εναλλακτικά από τις 15:40 έως τις 16:00.

Το «Summer Camp Διονύσου 2018» χωρίζεται σε 3 περιόδους:

Α’ Περίοδος: Δευτέρα 18/06/2018 έως και Παρασκευή 29/06/2018

Β’ Περίοδος: Δευτέρα 02/07/2018 έως και Παρασκευή 13/07/2018

Γ’ Περίοδος: Δευτέρα 16/07/2018 έως και Παρασκευή 27/07/2018

Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής τουλάχιστον σε μία περίοδο  και αν υπάρχουν κενές θέσεις και σε επόμενες. Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στις οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς, στη συνέχεια στις οικογένειες που εργάζεται ο ένας γονέας καθώς και στους πολύτεκνους, τρίτεκνους και στις μονογονεϊκές οικογένειες.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, οι γονείς έγκαιρα θα ενημερωθούν με email, τηλεφωνικά ή με sms σχετικά με την/τις  χρονική/ες περίοδο/ους  καθώς και το σχολείο – αθλητικό κέντρο  στο οποίο θα παρακολουθήσει το παιδί το πρόγραμμα.

Σε ειδικές περιπτώσεις που οι γονείς δεν δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση, μπορούν να προσέλθουν στο Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοιν. Πρόνοιας (Κανάρη 3, Άνοιξη) και ώρες  8:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. για να  την υποβάλουν.

Οι γονείς αφού καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση θα πρέπει να προσέλθουν για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 έως  και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρες 8.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. στο Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοιν. Πρόνοιας. (Κανάρη 3, Άνοιξη).

Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν μετά την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα που υπέβαλε τη δήλωση συμμετοχής.
2. Φωτοτυπία Λογαριασμού ΔΕΚΟ απ’ όπου θα προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας.
3. Πρόσφατη βεβαίωση παιδιάτρου.
4. Βεβαίωση εργασίας για κάθε γονέα.
5. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο.

  1. Πιστοποιητικό για πολυτεκνία / τριτεκνία / ανεργία / μονογονεϊκή οικογένεια.

Η υπηρεσία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προς τους δημότες και τους κατοίκους του δήμου Διονύσου.

Για τη συνεχή ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 213 213 9800, 802, 806, 810, 815, 820 (ώρες 8.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ.) και το email:camp2018@dionysos.gr

camp1

SUMMER CAMP AFISA 1

SUMMER CAMP AFISA 2

 

Categories: ΝΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ