ΝΕΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ ΣΤΟ ALERT TV ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ (βίντεο)

Μια μεγάλη συνέντευξη, τόσο σε διάρκεια (47’ και πλέον), όσο και σε εύρος ειδήσεων και πληροφοριών παραχώρησε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης στον τηλεοπτικό σταθμό ALERT και στην εκπομπή “Αυτοδιοίκηση live” με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Φανίδη. Στο κυρίαρχο και επίκαιρο ζήτημα της αποχέτευσης τόνισε ότι το έργο βρίσκεται σε διαδικασία υποκατάστασης, διαδοχής δηλαδή του «Τοξότη» με τον «Ακτορα», θυμίζοντας πως η σύμβαση με την εταιρεία των πολλών προβλημάτων του κ Χρήστου Καλογρίτσα υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2014, ένα μήνα πριν αναλάβει ο ίδιος καθήκοντα (Στο 16’ του βίντεο και εντεύθεν).

Για τα διόδια (στο 10’ του βίντεο) υπενθύμισε πως ο αγώνας εναντίον της τοποθέτησής τους έχει ξεκινήσει από το 2007, επί θητείας στο ΥΠΕΧΩΔΕ του κ Σουφλιά, ενώ σχετικά με την υπόσχεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο Ανασυγκρότησης στο Λαύριο για δωρεάν διελεύσεις των μονίμων κατοίκων σχολίασε ότι “είναι καλοδεχούμενη”, πλην όμως εξέφρασε τις επιφυλάξεις του μέχρι το μέτρο να θεσμοθετηθεί από τη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους. «Το θέμα των διοδίων, όπως και της αποχέτευσης δεν είναι πολιτικό, ούτε έχει να κάνει με τα πρόσωπα, ποιος είναι Υπουργός, παλαιότερα ο κ Σουφλιάς, τώρα ο κ Σπίρτζης. Εμάς μας ενδιαφέρει ο Διόνυσος, όπως ενδιαφέρεται κάθε πολίτης για την περιοχή του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης ο κ Ζαμάνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

* Στην προσπάθεια «να πυκνώσουν τα δρομολόγια του τρένου του ΟΣΕ, που είναι το ταχύτερο μέσο μαζικής μεταφοράς για τους κατοίκους του Διονύσου, καθώς σε 22’ βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας ξεκούραστα».

* Στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αρχίζουν με τη συναυλία της δημοφιλούς και αγαπημένης στο πλατύ κοινό ερμηνεύτριας Αλκηστης Πρωτοψάλτη στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν με τα Διονύσια το Σεπτέμβριο.

* Στους 120 ενεργούς εθελοντές πυρασφάλειας, εκθειάζοντας τους μάλιστα («Εχουμε οργανωμένο εθελοντισμό στην περιοχή μας, είμαστε υπερήφανοι»).

* Στις υπηρεσίες περιφρούρησης και ασφάλειας (στο 26.30’), επισημαίνοντας την υποστελέχωση της αστυνομίας («Υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα σε όλο το Δήμο»).

Επίσης, ο Δήμαρχος Διονύσου έθιξε το υπάρχον δίχτυ κοινωνικής προστασίας («Το κοινωνικό παντοπωλείο υπήρχε, αλλά προσθέσαμε την κοινωνική ιματιοθήκη, το κοινωνικό φροντιστήριο, που δίνει υποτροφίες σε μαθητές, το φοιτητικό λεωφορείο, που μεταφέρει τους φοιτητές στις πανεπιστημιακές σχολές τους, όλα αυτά γίνονται με χρήματα των δημοτών, τα οποία με αυτό τον τρόπο τους τα επιστρέφουμε»), το βασιλικό κτήμα (στο 31’: «ανήκει κατά 97% στο Δήμο μας, αλλά αργεί προς το παρόν η αξιοποίησή του»), τα νέα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς («Στόχος μας να μην μείνει ούτε ένα παιδί εργαζόμενων γονιών εκτός»).

Τέλος, επανέλαβε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Το βίντεο της συνέντευξης:

Categories: ΝΕΑ