ΝΕΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ERASMUS ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ

Στο πλαίσιο του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Nourishing today’s skills for a successful tomorrow” πραγματοποιήθηκε από 22 Απριλίου έως και 28 Απριλίου 2018 στη Σινώπη της Τουρκίας με μεγάλη επιτυχία η τέταρτη και τελευταία εκπαιδευτική δραστηριότητα με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Άνοιξης. Τα τέσσερα παιδιά της ελληνικής αντιπροσωπείας συνόδευσαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης κ. Ελένη Κρεμμύδα και η εκπαιδευτικός κ. Γιούλη Μαστοροπούλου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο οι μαθητές, όσο και οι συνοδοί καθηγητές μας ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας , συμμετείχαν σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, γνωρίζοντας από κοντά τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

 

20180423_152254

Παρουσίασαν την ομαδική εργασία που είχαν ετοιμάσει στο σχολείο μας, με θέμα “The story of the Olympic Games” και συνεργάστηκαν άψογα με μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλες τις χώρες εταίρους του προγράμματος (Ιταλία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ και Τουρκία), συμμετέχοντας σε αθλητικές εκδηλώσεις και παιχνίδια σε διεθνικές ομάδες και χορεύοντας παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (Εύξεινος Πόντος, Σαμψούντα, Σινώπη, καταρράκτες Erfelek, Duragan).

Εκπροσώπησαν το σχολείο μας, αλλά και τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς φιλίας με συνομήλικα παιδιά από όλες τις χώρες-εταίρους του προγράμματος.

Επιστρέφοντας στο σχολείο, τα παιδιά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό την Τετάρτη, 23 Μαΐου, video με τις εντυπώσεις τους από αυτό το ταξίδι, ομολογώντας τελικά ότι αυτά που μας ενώνουν με όλους αυτούς τους λαούς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

 

20180423_152254

 

Categories: ΝΕΑ