ΝΕΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΙΣ 3 ΜΜ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης συγκαλεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι-Τρίτη, 5 Ιουνίου, στο Δημαρχείο, εκτάκτως και κατεπειγόντως συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία είναι πρόεδρος. Θέμα μοναδικό η ενδελεχής συζήτηση σχετικά με την ορθότητα της κατάργησης (με προηγούμενη απόφαση) των ενδίκων μέσων κατά της άμεσης λειτουργίας κτηματολογίου σε τέσσερις (4) περιοχές του Δήμου Διονύσου.

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα εγγράφως έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εκφράσουν όλοι (και οι πολίτες)  ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις τους,  το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης-5 Ιουνίου, δεδομένου πως την Τετάρτη-6 Ιουνίου συζητείται η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το νέο στοιχείο, το οποίο επικαλούνται είναι, ότι βάσει απαντητικής επιστολής που έχουν λάβει ήδη, το κτηματολόγιο δεν έχει ενημερωθεί για όποιες μεταβολές έχουν σημειωθεί σε ακίνητα των περιοχών Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας από τις 17 Αυγούστου (οπότε και το ΣτΕ ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του κτηματολογίου) μέχρι σήμερα.

Ο κ Ζαμάνης απάντησε στο αίτημα της μειοψηφίας με έκτακτη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι η καθ’ ύλην αρμόδια να εξετάσει τέτοιου είδους υποθέσεις και να αποφασίσει επ’ αυτών.

Στην Οικονομική Επιτροπή το «παρών» αναμένεται να δώσουν ο δικηγόρος Α. Γεωργακόπουλος που χειρίστηκε νομικά την υπόθεση και το περασμένο καλοκαίρι πέτυχε την αναστολή λειτουργίας του Κτηματολογίου, καθώς επίσης ο υποθηκοφύλακας Μαραθώνος Χρ. Χριστόπουλος, προκειμένου αμφότεροι να παράσχουν διευκρινήσεις. Η συνεδρίαση είναι δημόσια, άρα ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να την παρακολουθήσουν.

Categories: ΝΕΑ