ΝΕΑ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ «ΚΑΜΕΛΙΑ» ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ

Δεν ελήφθη απόφαση επί του αιτήματος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δημόσιων Σχολείων για δημιουργία χώρου αναψυχής και πολιτισμού των μαθητών στην «Καμέλια», την εμβληματική καφετέρια, σήμα κατατεθέν του παλαιού Αγίου Στεφάνου, η οποία μεσουράνησε τις δεκαετίες  ’70, ’80, ’90. Ο χώρος ανήκει στην περιουσία του Δήμου και ενοικιάστηκε το 1969 με μια λεόντειο σύμβαση για 49 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσε, αλλά παρέμενε κλειστή. Εχει επιφάνεια 150 τ.μ. περίπου, με υπόγειο επίσης 150 τ.μ.  Στις 15 Ιουνίου λήγει η σύμβαση και θα αποδοθεί στον Δήμο.

Η Ενωση Γονέων, που εκπροσωπήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πρόεδρο Ελένη Μαγκλάρα, τον αντιπρόεδρο κ Θόδωρο Αλιμήση, τον ταμία κ Λάζαρο Μήτση και τα μέλη κ Δημήτρη Τζιράκη, Χαρά Ζερβουλάκου, είχε υποβάλει πρόταση να μετατραπεί η «Καμέλια» σε μαθητικό στέκι. Συγκεντρώνοντας παρά πολλές υπογραφές πολιτών κατάφερε, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», να το εντάξει στην ημερήσια διάταξη, έτσι λοιπόν συζητήθηκε πρώτο κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Απ’ όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα λήψης μιας βιαστικής απόφασης και ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί βασικές παράμετροι, όπως πχ ο βαθμός καταλληλότητας του παλαιού κτηρίου, η στατική του επάρκεια, το κόστος ενδεχόμενων παρεμβάσεων, κλπ., ούτε βεβαίως έχει γίνει κάποια μελέτη.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση κατόπιν επεξεργασίας με ολοκληρωμένη πρόταση. Μπροστά στην επιμονή των παριστάμενων γονέων όμως ξεκίνησε η συζήτηση, η οποία κράτησε μάλιστα τρεις ώρες. Εν τέλει αποφασίστηκε να μετατεθεί χρονικά η εξέταση της πρότασης της Ενωσης Γονέων, αφού παραλάβει ο Δήμος το ακίνητο και οι υπηρεσίες του διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.

 

Categories: ΝΕΑ