ΝΕΑ

ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το 5ο Φεστιβάλ Χορωδιών προχθές στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, που συνδύασε ποιότητα, λάμψη και χαρά. Ο Δήμος Διονύσου εξέδωσε δελτίο Τύπου, τονίζοντας την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και τη στήριξή του στην πολιτιστική δημιουργία πολιτών, συλλόγων, γενικότερα φορέων. Αναλυτικά:

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο-16 Ιουνίου 2018, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, το 5o Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου.

horodia000

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος κα Καλλιόπη Ταουξή, η οποία εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη, μετέφερε τον χαιρετισμό του και καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα μέλη των χορωδιών, τους μουσικούς και τους διευθυντές των χορωδιών για τη συμμετοχή τους.

Η κα Ταουξή στην ομιλία της αναφέρθηκε στη σταθερή στήριξη και ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας από τον Δήμο Διονύσου,  με πληθώρα εκδηλώσεων και πολιτιστικών προγραμμάτων, ενώ επεσήμανε και τη σημασία του Χορωδιακού Φεστιβάλ για τον μουσικό πολιτισμό της περιοχής.

horodia001 (1)

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος : Η Μικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Φυλακτού,  η Μικτή Χορωδία Ελληνικού υπό τη διεύθυνση της κας Μαρίνας Κατσαρού, η Μικτή Χορωδία Δήμου Διονύσου υπό τη διεύθυνση του κ. Ματθαίου Λεγάκη και η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου “Τερψιχόρη Παπαστεφάνου” υπό τη διεύθυνση της κας  Όλγας Αλεξοπούλου.

horodia011

Οι χορωδίες ερμήνευσαν έργα και τραγούδια Μ. Θεοδωράκη, Στ. Κουγιουμτζή, Στ. Σπανουδάκη, Γ. Χατζηνάσιου και Μ. Χατζηδάκι, καθώς και ελληνικά και ξένα παραδοσιακά, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο μελωδία, το οποίο οι θεατές επιβράβευσαν με παρατεταμένο χειροκρότημα.

horodia020

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απονομές τιμητικών πλακετών στις χορωδίες και τους μαέστρους,   ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και μικρή δεξίωση.

horodia015

 

 

Categories: ΝΕΑ