ΝΕΑ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 483.503 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ

Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τίτλο «Ιδού ο ψεύτης». Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Στον επίλογο, η φράση «Και να είναι μόνο ψεύτης καλά θα ήταν…», ανοίγει ένα κεφάλαιο, το οποίο απ’ ότι φαίνεται θα απασχολήσει τα δημοτικά πράγματα της πόλης μας τους επόμενους μήνες και σίγουρα μέχρι τις εκλογές. Η επίθεση των «Ανοιχτών Οριζόντων», της παράταξης του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη, προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ Γιάννη Καλαφατέλη, είναι ευθεία, μετωπική και δριμεία. Χωρίς ακραίες εκφράσεις, χωρίς ύβρεις, χωρίς …γατάκια, αλλά με επιχειρήματα. Σφάξιμο με …μπαμπάκι, κανονικό…

Η ανακοίνωση των «Ανοιχτών Οριζόντων» με αφορμή το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που υπολογίζει το έλλειμμα προς το δημόσιο σε 483.503 ευρώ για το σκάνδαλο παράνομης εμπορίας νερού στο Κρυονέρι την περίοδο 2003-2009, δίνει συν τοις άλλοις χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το τι γινόταν τότε, αλλά και ποια ήταν η …συνήθης πρακτική διακυβέρνησης.

Αναλυτικά:

Ελεγκτικό Συνέδριο: 483.503 ευρώ το έλλειμμα από το σκάνδαλο με την παράνομη εμπορία νερού.  Σιγή ιχθύος από τον τέως κοινοτάρχη Κρυονερίου

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η παράταξη ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ξεκίνησε να παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και έγγραφα-ντοκουμέντα για το πρωτοφανές σκάνδαλο παράνομης εμπορίας ΝΕΡΟΥ, σκάνδαλο 500.000 χιλιάδων ευρώ περίπου, με πρωταγωνιστή τον τέως κοινοτάρχη Κρυονερίου, κ. Καλαφατέλη.

Η απάντηση του τελευταίου – με χαρακτηριστικότατη καθυστέρηση – ήταν η κατάθεση αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη, ο οποίος ως επικεφαλής της παράταξης ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ανέλαβε την πατρότητα των δελτίων Τύπου της.

Το περιεχόμενο της αγωγής κατά του Δημάρχου, σε γενικές γραμμές,  ήταν ότι όλα τα καταγγελλόμενα ήταν ανυπόστατα ψεύδη και η δημοσιοποίησή τους μόνο σκοπό είχε να τον πλήξει και να τον συκοφαντήσει. Δυστυχώς όμως για τον κ. Καλαφατέλη, όπως ο ίδιος ομολόγησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 8 Ιουνίου η 6η Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου με έγγραφό της  τον διαψεύδει πλήρως, καθιστώντας τον υπόλογο για έλλειμμα 483.503 ευρώ, πλέον νόμιμων προσαυξήσεων,  για την υπόθεση των ΝΕΡΩΝ στο Κρυονέρι.

Δηλαδή ουσιαστικά το Ελεγκτικό Συνέδριο υιοθετεί πλήρως τα καταγγελλόμενα ως απολύτως τεκμαιρόμενα και αληθή και καλεί τον κ. Καλαφατέλη να δώσει εξηγήσεις για παράνομες δαπάνες μισού εκατομμυρίου ευρώ…

Περιμέναμε υπομονετικά, αρκετές ημέρες,  μήπως ο σημερινός επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Καλαφατέλης ζητήσει μία συγγνώμη ή έστω ψελλίσει κάτι προς τους δημότες,  έπειτα από αυτές τις εξελίξεις. Μάταια. Σιγή ιχθύος από τον τέως λαλίστατο. Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα …

Επομένως δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Ή το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανώτατο δικαστήριο της χώρας που ασκεί έλεγχο σε όλες τις δαπάνες του κράτους, ψεύδεται και αυτό και είναι ένας κοινός συκοφάντης που σκοπό έχει να πλήξει τον τ. Κοινοτάρχη ή ο ίδιος «πουλάει τρέλα» και όποιος αντέξει. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σε ό,τι αφορά την παράταξη ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ενδεχόμενης ανακρίβειας  του ποσού του μισού εκατομμυρίου ευρώ, γιατί με τις νόμιμες προσαυξήσεις είναι πιθανόν να είναι πολύ παραπάνω.

Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία την 6η Δεκεμβρίου για την εκδίκαση της αγωγής του κ. Καλαφατέλη. Γιατί είναι πασιφανές, κατά την άποψή μας,  ότι άλλος είναι  από καιρό ο ψεύτης. Και να είναι μόνο ψεύτης καλά θα ήταν… Πάντως σίγουρα τον πρώτο χρόνο χαιρότανε”.

Categories: ΝΕΑ