ΝΕΑ

ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΓΚΩΔΩΝ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Τέσσερις σημαντικές αποφάσεις με αυξημένη πλειοψηφία πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, που διέκοψε μετά τα μεσάνυχτα λόγω του προχωρημένου της ώρας και ενώ δεν είχε εξαντληθεί η ημερήσια διάταξη των 43 θεμάτων. Εγκρίθηκαν συγκεκριμένα: α) η αναγκαιότητα της μεταφοράς των ογκωδών απορριμμάτων με 23 θετικές ψήφους-5 κατά, β) η αναγκαιότητα οδοκαθαρισμού και συντήρησης καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων (δρόμοι, πλατείες, κλπ.) με 21 υπέρ-3 κατά-2 λευκά, γ) η παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε τρεις Δημοτικές Ενότητες (Αγ. Στεφάνου, Κρυονερίου και Δροσιάς), με 26 θετικές ψήφους, δ) ο κανονισμός παραχώρησης και λειτουργίας των δημοτικών Πολιτιστικών Κέντρων με 23 υπέρ και 1 λευκό.

Οι δύο τελευταίες αποφάσεις, για τα τραπεζοκαθίσματα και ο κανονισμός, είναι κανονιστικού χαρακτήρα και ισχύουν πλέον ως πλαίσιο διατάξεων, διευθετώντας δύο σημαντικές εκκρεμότητες που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Με εξαίρεση τον οδοκαθαρισμό, οι παρατάξεις της μειοψηφίας υπερψήφισαν τα υπόλοιπα τρία θέματα. Ειδικότερα για τον κανονισμό των Πολιτιστικών Κέντρων η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Αναστασία Στασινοπούλου δέχτηκε τις διορθωτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης και αφαίρεσε από το κείμενο την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου από συλλόγους και τοπικούς φορείς για την χρήση των δημοτικών χώρων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα μετά από συνεδρίαση έξη ωρών, αφού πρόλαβε να διεκπεραιώσει μόνον 17 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η ημερομηνία συνέχισης των εργασιών θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας από την πρόεδρο κ Βάνα Ζώτου.

Categories: ΝΕΑ