ΝΕΑ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ»: ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ, ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΧΕΔΙΑ

Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις τις τελευταίες ημέρες, η «Συνεργασία Δημοτών», η νέα δημοτική παράταξη του Γιάννη Νικητόπουλου, πρώην Δημάρχου επί σειρά ετών της Ανοιξης, επανέρχεται δυναμικά στο δημόσιο διάλογο. Πρόκειται για λιτά κείμενα, θα έλεγε κανείς …φιλοσοφικού περιεχομένου, στα οποία εκφράζονται σκέψεις για τον ηγέτη (και πως αυτός πρέπει να συμπεριφέρεται στους συνεργάτες, αλλά και στους πολίτες γενικότερα), αλλά και τις θεμελιώδεις αρχές μιας …ιδανικής κοινωνίας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται επίσης στους δημαγωγούς, που αποτελούν κίνδυνο για την πρόοδο και ευημερία, ενώ ενδιαφέρον έχουν επίσης τα κεφάλαια της υπακοής του ηγέτη στο νόμο, αλλά και των ατόμων με υψηλά ιδανικά. Ο τίτλος της έσχατης χρονικά αναφοράς για τους αδιάντροπους, που έχουν απολέσει το αίσθημα ντροπής και συμπεριφέρονται με θρασύτητα, αυθάδεια και προστυχιά ίσως να φωτογραφίζει κάποιους πρωτοκλασσάτους της  ντόπιας πολιτικής σκηνής με νομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό.

Τα μηνύματα είναι σαφή και ξεκάθαρα…

Αναλυτικά οι αναρτήσεις με τη χρονολογική σειρά που έγιναν και μπορεί να τις βρει οποιοσδήποτε  στον λογαριασμό της παράταξης στο facebook:

 

“2 Ιουλίου: ΟΙ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ

Οι αδιάντροποι συγκεντρώνουν στα πρόσωπά τους τα πιο αποκρουστικά ελαττώματα: τη θρασύτητα, την αυθάδεια, την προκλητικότητα, την προστυχιά. Όλα αυτά τα εκδηλώνουν με τα λόγια και τις κινήσεις τους, τις ιδέες και τη συμπεριφορά τους.
Δυσαρεστούν και συχνά προσβάλλουν την ευαισθησία μας με τις ατοπίες τους. Είναι αυτοί που έχασαν το αίσθημα της ντροπής και γίνονται διαφημιστές των ελαττωμάτων τους. Προπαγανδίζουν την αδιαντροπιά σαν πρόοδο και πολιτισμό και παρουσιάζονται σαν προοδευτικοί. Δεν τους λείπει μόνο η συναίσθηση της ενοχής, αλλά και την κατάπτωσή τους θέλουν να την παρουσιάσουν σαν ευθύτητα, ειλικρίνεια και θάρρος γνώμης. Αδίστακτοι όπως είναι κρίνουν και κατηγορούν όσους διατηρούν το αίσθημα της ντροπής ζωντανό μέσα τους και δεν διστάζουν να διαβάλουν και να σπιλώσουν θεσμούς και αρχές. Όπλα τους η διαστροφή της αλήθειας και η σύγχυση των ιδεών.
Αλίμονο στην κοινωνία που έχει τέτοιους ανθρώπους. Η έλλειψη ντροπής και σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες φανερώνει ηθική εξαθλίωση και πνευματική κατάπτωση. Είναι πρόδρομος παρακμής.
Η << αιδώς>>, η σεμνότητα, η ευγένεια, η αξιοπρέπεια πρέπει να είναι βιώματα των        << αρχών>> και παράδειγμα για μίμηση.

 

30 Ιουνίου: Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Είναι κοινή διαπίστωση όλων των ανθρώπων κάθε εποχής, ότι η ζωή είναι ένας ασταμάτητος και σκληρός αγώνας. Ένας αγώνας όμως που δίνει αξία στη ζωή μας και νόημα στην ύπαρξη μας, όταν έχει ταυτόχρονα σχέση και με τον τόπο που κατοικούμε. Μια προσπάθεια, που μας δίνει την ευκαιρία να διακριθούμε από τους άλλους, να εκφράσουμε την προσωπικότητά μας και να αποδείξουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο.
Η παραμικρή χαλάρωση, η πρόσκαιρη αδιαφορία και αδράνεια είναι ικανές να ανατρέψουν τα πάντα. Ο αγώνας συντελεί στην κοινωνική ενότητα και στην πολιτιστική πρόοδο.
<<Αιέν αριστεύειν>>, μας προέτρεπαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας. << Στα ένδοξα φτάνει κανένας από τα στενά>>, έλεγαν οι Λατίνοι. Ας κρατούμε ανοιγμένη στον αέρα τη σημαία του αγώνα, βαδίζοντας στο δρόμο που οδηγεί στη νίκη.
28 Ιουνίου:  Η ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

<< Κανενός τη συμφορά μην ειρωνευτείς, γιατί για όλους η τύχη είναι κοινή και το μέλλον άγνωστο>>.
Η μοίρα των δημοτών είναι κοινή, όσα πλούτη ή ικανότητες κι αν έχουν μερικοί. Οι συμφορές και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν επηρεάζονται από την ηλικία, τη σωματική δύναμη, τη μόρφωση, τα πλούτη και τις ικανότητες.
Το μέλλον κανένας δεν είναι σε θέση να το προβλέψει. Κανένας δεν ξέρει πότε και ποιες κακοτυχίες τον περιμένουν και η οποιαδήποτε υπόσχεση είναι <<αέρας κοπανιστός>>. Η αβεβαιότητα του μέλλοντος υπαγορεύει στο παρόν σύνεση, επιφυλακτικότητα, επαγρύπνηση, συνεργασία, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.
Η ελπίδα αποτελεί κίνητρο για δράση και δημιουργία, γεμίζει την ψυχή με ενθουσιασμό που είναι απαραίτητος για το ξεκίνημα των μεγάλων προσπαθειών, τονώνει το ηθικό και δίνει δύναμη για μια νέα αρχή, όταν διαπιστώνεται η αποτυχία.

 

26 Ιουνίου: ΥΨΗΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ

Όλα τα μεγάλα έργα έγιναν από άτομα με υψηλά ιδανικά. Τον πολιτισμό τον οικοδόμησαν οι ιδεαλιστές και τον διατηρούν μέσα στον κόσμο της υλοφροσύνης. Αυτοί καθοδηγούν τις κοινωνίες, εμπνέουν τα πλήθη, φωτίζουν τον τόπο με τη λάμψη των ιδανικών τους.
Δύναμη έχουν και τα ψεύτικα ιδανικά τα οποία μπορούν να συγκλονίσουν τον πολίτη που έχει αδύνατο χαρακτήρα και είναι εμποτισμένος με εσφαλμένες ιδέες. Τα ψεύτικα γεμίζουν την ανθρώπινη ψυχή με φανατισμό και μίσος για οποιονδήποτε δεν έχει τις ίδιες ιδέες. Ο φανατισμός του οπαδού των ακραίων πολιτικών θέσεων, η αισιοδοξία του ουτοπιστή όχι μόνο δεν είναι αξιοθαύμαστες πράξεις, αλλά είναι επικίνδυνες και πρέπει να καταπολεμούνται. Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των ανθρώπων με τα υψηλά ιδανικά που θα ηγηθούν και θα οδηγήσουν τον τόπο στην πρόοδο, γιατί παραμονεύουν και αυτοί με τα ψεύτικα που μπορούν να μας δώσουν έξαρση, όχι όμως και λύση.

 

25 Ιουνίου: Η ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Η υπακοή είναι απαραίτητο χάρισμα για έναν ηγέτη, γιατί κανένας δεν είναι ανεξέλεγκτος, ώστε να μη χρειάζεται να υπακούει σε ομάδα ή ιδέες. Ο ηγέτης όπως απαιτεί από τους άλλους υπακοή, για να στηρίζει την εξουσία του και να κατευθύνει τους πολίτες στο δρόμο της επιτυχίας και ευημερίας, έτσι οφείλει και ο ίδιος υπακοή στο νόμο για να δώσει το καλό παράδειγμα. Μόνο τότε θα δικαιούται να λέγεται ηγέτης».

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Απριλίου, στην 8η κατά σειρά δημοσίευση στο facebook ο κ Νικητόπουλος είχε χαρακτηρίσει την κίνησή του «3ο πόλο στα δημοτικά δρώμενα Διονύσου» και είχε ανακοινώσει τα τέσσερα (μαζί με τον εαυτό του) πρώτα ονόματα της «Συνεργασίας Δημοτών»: Αλεξανδρής Δημήτρης, Κατσιακίδης Αγγελος, Μπαμπανίκας Δημήτρης, Νικητόπουλος Ιωάννης.

22366787_359432411165337_5203770966496478143_n

 

Categories: ΝΕΑ