ΝΕΑ

ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β’ ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Να πάρει πίσω τα χρήματα, που έλειψαν από to ταμείο της, κατά συνέπεια και από τα παιδιά των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Διονύσου, με άσκηση αγωγών κατά παντός υπευθύνου, αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της. Και θα αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο, με τη διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού, την διεκδίκηση των 147.000 ευρώ του ελλείμματος, το οποίο προσδιόρισαν σ’ αυτό το ύψος οι ορκωτοί λογιστές στο πόρισμά τους.

Επίσης, ομόφωνα τα οκτώ παρόντα μέλη, από τα 13 συνολικά του ΔΣ, ενέκριναν να προωθηθεί το πόρισμα στον εισαγγελέα για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον Επίτροπο και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Το παρών στο καθοριστικής σημασίας ΔΣ έδωσε αντιπροσωπεία της εταιρείας των ορκωτών λογιστών που διενήργησαν  τον διαχειριστικό έλεγχο κατά το 2013, το 2014 και το πρώτο τρίμηνο του 2015. Τα ευρήματα, όπως αποκάλυψαν κατά την παρουσίασή τους, συνίστανται σε διπλοκαταχωρήσεις τιμολογίων, ανύπαρκτα τιμολόγια, παρατυπίες, ισχυρές ενδείξεις για ανύπαρκτα έξοδα, εξοφλήσεις υποχρεώσεων άσχετων προσώπων με την Επιτροπή προς την Εφορία, έσοδα από κυλικεία που δεν πέρασαν ποτέ στα βιβλία της Επιτροπής, χρηματικά υπόλοιπα περασμένων χρήσεων που δεν μεταφέρθηκαν στις επόμενες, εικονικά τιμολόγια, κ.α.

Categories: ΝΕΑ