ΝΕΑ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”

Ξεκινάει αύριο-Δευτέρα, 9 Ιουλίου, στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι», στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στις 9.30 το πρωί. Την ίδια στιγμή, για την Αυτοδιοίκηση ξεκινά «η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο», όπως αναφέρει εμφαντικά ο Γιώργος  Πατούλης, ο οποίος μαζί με μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ και αιρετούς Α’ Βαθμού θα καταθέσουν τις θέσεις τους επί του νομοσχεδίου. Θα προσέλθουν δηλαδή το πρωί στη Βουλή, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι “αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους και θα δημιουργήσει χάος στη χώρα”.

Ο κ. Πατούλης καλεί όλους τους πολίτες, αλλά και το σύνολο του αυτοδιοικητικού προσωπικού της χώρας να συντονιστούν αύριο το πρωί στις 9.30 στο κανάλι της Bουλής, όπου θα μεταδίδεται απευθείας η σχετική συζήτηση, ώστε να ενημερωθούν «για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο στην Αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες, εάν ψηφιστεί».

Με αφορμή την έναρξη διαβούλευσης του νομοσχεδίου στη Βουλή ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισημαίνει:

«Αύριο στη βουλή ξεκινάει η μητέρα των μαχών για την Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι και προσηλωμένοι στον κοινό στόχο που είναι να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του νομοθετικού τερατουργήματος, θα δώσουμε τον αγώνα μας με μαζική συμμετοχή, έχοντας στο πλευρό μας τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Στη μάχη που δίνουμε από αύριο και μέχρι την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου δεν πρέπει να λείψει κανείς. Η παρουσία όλων των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη, προκειμένου να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε την απορρύθμιση των Δήμων μας και την υπονόμευση της ζωής των πολιτών. 

Καλώ εκ νέου τους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ιστορικής τους ευθύνης και να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο Κλεισθένης.

Προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων. Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος και ο Κλεισθένης αυτό δεν μας το εξασφαλίζει.

Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού πιο ώριμη από ποτέ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της για να γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη χώρα με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα ενισχύουν την τοπική διακυβέρνηση προς όφελος των πολιτών».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Categories: ΝΕΑ