ΝΕΑ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ

Σε πλήρη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών προχωρά ο Δήμος Διονύσου, όπως ανακοίνωσε η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών και Χωροταξίας, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας. Στόχος είναι στο τέλος του χρόνου  να έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο 16 συνολικά παιδικών χαρών, όλες πιστοποιημένες από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο Τύπου, που υπογράφει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Δημήτρης Ράϊκος:

«Ξεκίνησε το έργο της κατασκευής 6 παιδικών χαρών του Δήμου Διονύσου από ίδιους πόρους του Δήμου, προϋπολογισμού 380.000,00 Ευρώ.
Οι παιδικές χαρές που θα ανακατασκευαστούν ολοκληρωτικά ούτως ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές ασφάλειας και να αδειοδοτηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι οι κάτωθι:

1) Πλατείας Νικ. Πλαστήρα Δ.Ε Κρυονερίου
2) Οδού Καλαμάτας Δ.Ε Δροσιάς
3) Οδού Ηρώων Πολυτεχνείου Δ.Ε Αγ. Στεφάνου
4) Πλατείας Οάσεως Δ.Ε Αγ. Στεφάνου
5) Οδού Αργυροκάστρου Δ.Ε Δροσιάς
6) Πλατείας Οδού Καίρη Δ.Ε Διονύσου

Επίσης εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η έναρξη ανακατασκευής της παιδικής χαράς έναντι του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Δ.Ε Άνοιξης με δωρεά του εφοπλιστή και Επίτιμου Δημότη του Δήμου Διονύσου κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.

Επίσης, ο Δήμος Διονύσου έχει εντάξει στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1» του Υπουργείου Εσωτερικών 4 παιδικές χαρές, οι οποίες αναμένεται να κατασκευαστούν εντός του 2018 και είναι οι κάτωθι:

1) Η παιδική χαρά της Δ.Ε Ροδόπολης
2) Πλ. Σεμέλης Δ.Ε Δροσιάς
3) Οδού Μπιζανίου Δ.Ε Δροσιάς
4) Οδού Ανακτορείας Αναγέννηση Δ.Ε Διονύσου

Με τα έργα αυτά ο Δήμος Διονύσου στο τέλος του 2018 θα έχει ένα δίκτυο 16 παιδικών χαρών πιστοποιημένων με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας».

 

Categories: ΝΕΑ