ΝΕΑ

ΣΤΗΝ «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ

Πήραν φωτιά η ποντιακή λίρα και τα νταούλια το Σαββατόβραδο στην πλατεία Κορολή στη Δροσιά. «Στην άκρως επιτυχημένη εκδήλωση «Ποντιακή Βραδιά», που διοργάνωσε με την υποστήριξη του Δήμου Διονύσου η Ένωση Ποντίων Δροσιάς», όπως μας πληροφορεί το σχετικό δελτίο Τύπου, «παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης, μαζί με εκατοντάδες μέλη και φίλους του Συλλόγου.

Η πλατεία Κορολή στη Δροσιά, όπου διεξήχθη η εκδήλωση, πλημμύρισε από ζωντανή παραδοσιακή μουσική  με τους  Ηλία Υφαντίδη, Γιώργο  Κουλαξουζίδη, Γιάννη Ταϊλαχίδη, Παναγιώτη Κοπαλίδη,  Κώστα Τσερακίδη και τη Χορωδία της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς, ενώ χόρεψαν, ενθουσιάζοντας τους θεατές, οι χορευτικές ομάδες της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Τραπεζούντα».

000pontioi

Ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Ζαμάνης χαιρετίζοντας τους παριστάμενους, εξήρε το έργο της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς,  που όπως ανέφερε, μέσα από τις πολλαπλές δράσεις του συμβάλλει στη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής και λαογραφικής παράδοσης του Πόντου, εκφράζοντας, παράλληλα, την αμέριστη αρωγή και συμπαράσταση του Δήμου Διονύσου και του ιδίου προσωπικά, στη προσπάθεια του Συλλόγου να κρατήσει ζωντανή την μακραίωνη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

006pontioi

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ Μελπομένη Μαργάρα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε  τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κ. Ζαμάνη και τον Δήμο Διονύσου για την ανταπόκριση και την αμέριστη στήριξη σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου.

001pontioi

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου».

010pontioi

007pontioi

 

 

Categories: ΝΕΑ