ΝΕΑ

ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΚΗΠΑΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΩΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Διονύσου ανακοίνωσε ότι λόγω της αντιπυρικής περιόδου η αποκομιδή των κηπαίων απορριμμάτων δεν θα πραγματοποιείται πλέον έως και τις 31 Αυγούστου. Παράλληλα δίνει οδηγίες προς τους πολίτες, ευελπιστώντας στη συνεργασία τους σ’ αυτό τον ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία και καθαριότητα τομέα. Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Για την διευκόλυνση του έργου καθαρισμού του Δήμου μας, αλλά και την προστασία του ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Διονύσου υπενθυμίζει στους δημότες ότι βάσει του Κανονισμού Περιβάλλοντος & Καθαριότητας απαγορεύεται:

  1. Να αφήνουμε τα κηπαία απορρίμματα (φύλλα, γκαζόν), είτε σε κοινόχρηστους (πλατείες, νησίδες κλπ.), είτε σε ελεύθερους χώρους (οικόπεδα κλπ.) ή να τα αφήνουμε στα πεζοδρόμια χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
  2. Να ανακατεύουμε τις σακούλες κηπαίων απορριμμάτων, τα κλαδιά, τα ογκώδη αντικείμενα, τα μπάζα και τα οικιακά απορρίμματα, κατά την εναπόθεση τους προς αποκομιδή. Οι ανάμεικτοι όγκοι απορριμμάτων δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο των συνεργείων καθαριότητας.
  3. Να βάζουμε τα προϊόντα από τα κλαδέματα και τις σακούλες κηπαίων απορριμμάτων δίπλα ή και πάνω στους κάδους μηχανικής αποκομιδής. Και αυτό δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην αποκομιδή.

Επίσης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και για λόγους αντιπυρικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιείται αποκομιδή των κηπαίων απορριμμάτων. Όσοι δημότες επιθυμούν την αποκομιδή των κηπαίων τους, πρέπει να την κάνουν με ίδια μέσα.

Παρακαλούμε για την πλήρη τήρηση των ανωτέρω διατάξεων, ώστε να είναι πιο εύρυθμη και αποτελεσματική η υπηρεσία αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και για να προστατεύσουμε τον Δήμο μας.

Ευχαριστούμε τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας για τη συνεργασία».

 

Categories: ΝΕΑ