ΝΕΑ

  Δ. ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ»

Tην ικανοποίησή του για την έναρξη του σημαντικού έργου ανακατασκευής έξι παιδικών χαρών στην περιοχή μας εξέφρασε ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης, προσθέτοντας πως αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Διονύσου ό, τι έχει να κάνει με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η δήλωση του κ Ζαμάνη, η οποία διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου, έχει ως εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έναρξη του έργου ανακατασκευής 6 παιδικών χαρών στις δημοτικές ενότητες Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Δροσιάς και Κρυονερίου. Σύντομα, επίσης, θα γίνει η ανακατασκευή άλλων 5 παιδικών χαρών, μίας στην Άνοιξη με δωρεά του κ. Αθ. Μαρτίνου και 4 στις δημοτικές ενότητες Διονύσου, Δροσιάς και Ροδόπολης, κατόπιν ένταξής τους στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”. Μέχρι τέλος του έτους ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων παιδικών χαρών στον Δήμο Διονύσου θα ανέρχεται στις 16 και τα παιδιά μας θα μπορούν να παίζουν ασφαλή και χαρούμενα, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Τα έργα που έχουν αποδέκτες τα παιδιά και την οικογένεια, αποτελούν σταθερή προτεραιότητά μας».

Παιδική Χαρά Διονύσου

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα ο Δήμος Διονύσου αναφέρει επίσης, ότι οι έξι παιδικές χαρές είναι προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, θα ανακατασκευαστούν ολοκληρωτικά, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές ασφάλειας και θα αδειοδοτηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αναλυτικά είναι οι κάτωθι:

  • 1) Πλατείας Νικ. Πλαστήρα Δ.Ε. Κρυονερίου
  • 2) Οδού Καλαμάτας Δ.Ε. Δροσιάς
  • 3) Οδού Ηρώων Πολυτεχνείου Δ.Ε. Αγ. Στεφάνου
  • 4) Πλατείας Οάσεως Δ.Ε. Αγ. Στεφάνου
  • 5) Οδού Αργυροκάστρου Δ.Ε. Δροσιάς
  • 6) Πλατείας οδού Καΐρη Δ.Ε. Διονύσου

Παιδική Χαρά Δροσιάς

Επίσης, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται και η έναρξη ανακατασκευής της παιδικής χαράς έναντι του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δ.Ε. Άνοιξης, με δωρεά του εφοπλιστή και Επίτιμου Δημότη του Δήμου Διονύσου κ. Αθ. Μαρτίνου.

Παιδική χαρά Κρυονερίου

O Δήμος Διονύσου, επίσης, έχει εντάξει στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 του Υπουργείου Εσωτερικών 4 ακόμη παιδικές χαρές, οι οποίες αναμένεται να ανακατασκευαστούν εντός του 2018 και είναι οι κάτωθι:

1) Οδού Καραϊσκάκη Δ.Ε. Ροδόπολης
2) Πλατείας Σεμέλης Δ.Ε. Δροσιάς
3) Οδού Μπιζανίου Δ.Ε. Δροσιάς
4) Οδού Ανακτορείας, Αναγέννηση Δ.Ε. Διονύσου

Σε όλες τις παιδικές χαρές υπάρχει πρόβλεψη για χρήση των οργάνων τους από  παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Παιδική Χαρά Σταμάτας

 

 

Categories: ΝΕΑ