ΝΕΑ

  «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ» – 9η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Η ανακύκλωση είναι το θέμα της 9ης δημοσίευσης της «Συνεργασίας Δημοτών», της νέας κίνησης του Γιάννη Νικητόπουλου, επί σειρά ετών Δημάρχου Ανοιξης. Προτείνει δε τον τρόπο, «με διαλογή στην πηγή», ώστε να στεφθεί το εγχείρημα με επιτυχία, χωρίς να παραγνωρίζει τη συνδρομή και τη συνεργασία των δημοτών, στους οποίους αφιερώνει ουκ ολίγες παραινέσεις να πιστέψουν στην προσπάθεια και να την υπηρετήσουν με θέρμη. Αναλυτικά η νέα ανάρτηση:

Συνεργασία Δημοτών

9η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Ο Δημότης καταβάλει στον Δήμο, ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό σαν ανταποδοτικό τέλος για την αποκομιδή των απορριμμάτων του.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1η

Σήμερα που η “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” είναι τρόπος ζωής στις περισσότερες κοινωνίες, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει την “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ”.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2η

Με τον τρόπο αυτό και βέβαια πάντα σε συνεργασία με τον Δημότη, μπορούν να επιτευχθούν πολλά:
1: Όφελος για το περιβάλλον.
2: Όφελος για τον Δήμο (οικονομικό).
3: Όφελος για τον Δημότη (μείωση τελών καθαριότητας, μετά από οικονομική μελέτη κόστους-οφέλους).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 3η

Πως αυτό μπορεί να γίνει πράξη;
Α. Να βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι που θα πιστέψουν βαθιά στην ιδέα, αλλά και στην εφαρμογή της (Με την δημοσίευση αυτή, κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση).
Β. Να πειστεί ο Δημότης για τα οφέλη από την συμμετοχή στην διαδικασία εφαρμογής (μέσω διαδικτύου, μέσω τοπικών συλλόγων, κατά γειτονιά ή ακόμα και σε τετ-α-τετ συναντήσεις…)
Γ. Να πειστεί ο Δημότης ότι το όλο εγχείρημα δεν θα παραμείνει ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, όπως τόσα και τόσα…
Δ. Να πειστεί ο Δημότης που θα συμμετάσχει στην υλοποίηση της ιδέας αυτής, ότι η δουλειά του, η προσφορά του, θα αναγνωριστεί δημόσια και κανείς δεν θα μπορέσει να την εκμεταλλευθεί προς ίδιον όφελος.
Και, Ε. Να υπάρξει μια ουσιαστική σε βάθος και έκταση μελέτη που θα λάβει υπ’ όψη της τις ιδιαιτερότητες της Περιοχής (βλ. κηπαία κλπ.), καθώς και τις επιχειρήσεις που θα απορροφήσουν τα προϊόντα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ. Ίσως η μελέτη αυτή να καταλήξει και στο συμπέρασμα πως είναι βιώσιμη και μια Δημοτική ή και Διαδημοτική επιχείρηση παραγωγής compost, που θα διανέμεται σε όσους προσφέρουν οργανικά απορρίμματα (εξασφάλιση κάποιων θέσεων εργασίας).
Σας Ευχαριστώ
Γιάννης Νικητόπουλος

22366787_359432411165337_5203770966496478143_n

 

Categories: ΝΕΑ