ΝΕΑ

2 ΝΕΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Δύο νέοι υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Ανοιξης. Την είδηση κοινοποίησε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, δίνοντας παράλληλα χρηστικές πληροφορίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της στο facebook:

Μετά από την επιτυχή λειτουργία των υπόγειων κάδων στις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Στεφάνου και Δροσιάς, ο Δήμος Διονύσου έχει προχωρήσει σε επέκταση του συστήματος και έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία δύο ακόμα υπόγειοι κάδοι, που εγκαταστάθηκαν σε κεντρικά σημεία στη Δημοτική Ενότητα Άνοιξης. Τα δύο σημεία που τοποθετήθηκαν οι κάδοι είναι:

Οδός Κανάρη (έμπροσθεν δημοτικού σχολείου)

Οδός Αθηνών Χαλκίδας (συμβολή με την οδό Δ. Σολωμού)

Ο κάθε υπόγειος κάδος είναι χωρητικότητας 3 κυβικών και θα δέχεται μόνο τα σύμμεικτα οικιακά απορρίμματα, ενώ για τα ανακυκλώσιμα υλικά οι πολίτες θα χρησιμοποιούν τους μπλε τροχήλατους κάδους ή τις μπλε “καμπάνες”, για τις γυάλινες φιάλες. Είναι πλήρως στεγανός και η χρήση του είναι πολύ απλή. Έχει ένα υπέργειο τμήμα τροφοδοσίας με καπάκι, από ανοξείδωτο χάλυβα, το οποίο ανοίγει με το χέρι ή πατώντας τον ποδομοχλό και κατόπιν μπορεί ο δημότης να ρίξει εντός αυτού τα απορρίμματα.

Ο νέος, σύγχρονος τρόπος απόθεσης και αποκομιδής απορριμμάτων, έχει πολλαπλά οφέλη. Το κάθε σύστημα μειώνει το συνολικό κόστος της αποκομιδής, χρησιμοποιώντας λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, λιγότερες μετακινήσεις οχημάτων και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιτυγχάνεται, επίσης, η δημιουργία καλύτερων συνθηκών κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς, ενώ με την απαλλαγή από τους παλαιούς κάδους υπάρχει και αισθητική βελτίωση της περιοχής.

«Αναβαθμίζουμε ακόμα περισσότερο την καθαριότητα στον Δήμο μας , τοποθετώντας νέους υπόγειους κάδους σε κεντρικά σημεία στην Άνοιξη» δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης. «Οι υπόγειοι κάδοι έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τους συμβατικούς και μπορούμε έτσι να απομακρύνουμε από δρόμους και πλατείες μια σειρά από παλιούς κάδους. Η διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων γίνεται πιο απλή, η πόλη πιο καλαίσθητη και λειτουργική και η καθαριότητα βελτιώνεται σημαντικά» συμπλήρωσε».

Categories: ΝΕΑ