ΝΕΑ

ΑΔΜΗΕ: ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ

Καθησυχαστική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) για το συμβάν στο Κρυονέρι, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παράλληλα δίνει στη δημοσιότητα χρήσιμες πληροφορίες για την ανθεκτικότητα  του συστήματος, αλλά και για τις ενέργειες που γίνονται και θα γίνουν προς αποκατάσταση των ζημιών. Η ανακοίνωση:

«Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι τη νύχτα της 16ης Ιουλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά λόγω βλάβης σε στοιχείο του Συστήματος Μεταφοράς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου Αττικής. H πυρκαγιά σβήστηκε ταχύτατα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το συμβάν δεν επηρέασε καθόλου την ομαλή τροφοδότηση των καταναλωτών της Αττικής και δεν σημειώθηκε η παραμικρή διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας αυτού, πράγμα που αντανακλά τις ισχυρές αντοχές του Συστήματος.

Ηδη συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον εξοπλισμό που υπέστη βλάβη λόγω της πυρκαγιάς. Οι βλάβες έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η πλήρης αποκατάστασή τους εντός των επόμενων 24ωρων.

Ο ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Συστήματος και την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Αττικής».

Ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. είναι ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η αποστολή της Εταιρείας είναι η λειτουργία, ο έλεγχος, η συντήρηση και η ανάπτυξη του εθνικού συστήματος μεταφοράς της Ελλάδας για την εξασφάλιση αξιόπιστης και αποδοτικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και της ισότητας.

 

 

Categories: ΝΕΑ