ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΑΛΚΙΑΣ, ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ο Λάκης Χαλκιάς, η Μαρία Σουλτάτου και ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, αποτελούν το καλλιτεχνικό σχήμα της μουσικής ποιητικής βραδιάς που θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο του Βωμού Διονύσου την Τετάρτη-5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των «Διονυσίων 2018». Τίτλος της παράστασης είναι «Από τον Ερωτόκριτο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, στις διφωνίες του Μάνου, του Μίκη και άλλων συνθετών». Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος.

Ο Μιχάλης (Λάκης) Χαλκιάς είναι από ποιοτικότερους Ελληνες τραγουδοποιούς, γιος του κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά και της Μαρίκας Χαλκιά. Εχει συνεργασθεί με τα σπουδαιότερα ονόματα της μουσικής μας σκηνής, όπως τους τραγουδιστές Σωτηρία Μπέλλου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη, Λουκιανό Κηλαηδόνη κ.ά. και τους δημιουργούς Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκο Βαμβακάρη, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Χρήστο Νικολόπουλο κ.ά. Κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του, αποτέλεσε, η παρουσίαση του έργου του “2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική, από τον Ομηρο μέχρι σήμερα“, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο, στις 28 Μαΐου του 2002.

Η Μαρία Σουλτάτου είναι μια σπουδαία φωνή, που έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς της ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, όπως οι Λίνος Κόκοτος, Αριστείδης Μόσχος, Χριστόδουλος Χάλαρης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γρηγόρης Μπιθικότσης, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Λεοντής, κ.α.

maxresdefault (1)

Ο Μανώλης Καραντίνης, τέλος, θεωρείται από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή δεξιοτέχνες του μπουζουκιού στην Ελλάδα.