ΝΕΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ: ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ 79 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Την έμπρακτη στήριξή του σε οικογένειες που έπληξε η οικονομική κρίση και τα φέρνουν δύσκολα έδειξε ο Δήμος Διονύσου, που διένειμε την περασμένη Παρασκευή τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Το δελτίο Τύπου, που εξέδωσε για τη συγκεκριμένη δράση έχει ως ακολούθως:

“Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στον  Δήμο Διονύσου, η δεύτερη για το 2018, διανομή τροφίμων και άλλων ειδών σε αδύναμους οικονομικά πολίτες, μέσω του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους), που υλοποιείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής».

dav

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή  20 Ιουλίου, στις 09:00 το πρωί, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Άνοιξης έγινε διανομή νωπών και συσκευασμένων τροφίμων (βρεφικές τροφές, τυροκομικά, νωπά κοτόπουλα και κρέατα, είδη παντοπωλείου και οπωρολαχανικά), καθώς και βρεφικών ειδών και ειδών οικιακής χρήσης. Ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). H διανομή θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς από τις 103 οικογένειες προσήλθαν και παρέλαβαν τα προϊόντα 79 οικογένειες, δηλαδή ποσοστό 77%. Η διανομή πραγματοποιήθηκε με μεγάλο συντονισμό, ταχύτητα και οργάνωση, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι εξυπηρετούμενοι πολίτες.

dav

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης σημειώνει σχετικά: «Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό επιδιώκουμε και φέτος να προσφέρουμε μια μικρή, αλλά απαραίτητη στήριξη σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα θεμελιώδη για την επιβίωσή τους. Με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Κοινωνική Ιματιοθήκη, το Δημοτικό Πολυιατρείο, αλλά και με άλλες δομές, καθώς και με πολλές σχετικές δράσεις, είμαστε σταθερά και συνεχώς δίπλα σε όσους  συνδημότες μας έχουν ανάγκη,  έχοντας  δημιουργήσει ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας».

dav

Το Πρόγραμμα «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» έχει ως στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.

dav

 

 

Categories: ΝΕΑ