ΝΕΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – 94 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ 10 ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Συγκλονίζει την υφήλιο η τραγωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Αττική, όπου η πυρκαγιά στο Μάτι άφησε πίσω της, σύμφωνα με τελευταίους υπολογισμούς, τουλάχιστον 60 νεκρούς.  Επίσημα υπάρχουν 51 νεκροί, δεδομένου πως λίγο μετά τις 2 ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε μια ακόμη σορός να επιπλέει ανοιχτά της Αρτέμιδος. Με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία οι νεκροί έφθασαν έτσι τους 51.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς το μεσημέρι έκανε την αποκάλυψη ότι οι νεκροί θα φθάσουν τους 60. Μάλιστα στελέχη του δήμου εκτιμούσαν ότι θα φθάσουν τουλάχιστον τους 75.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους 25 νεκρούς που βρέθηκαν το πρωί στο οικόπεδο στο Μάτι, βρέθηκαν και 11 ακόμη σοροί, στην ίδια περιοχή. Κατά πληροφορίες βρέθηκαν τέσσερις νεκροί σε ένα αυτοκίνητο, μια οικογένεια, ένα ζευγάρι με δυο παιδιά που είχαν απανθρακωθεί, σε ένα σπίτι μια μητέρα με τις δύο κόρες της και την γιαγιά της οικογένειας, δύο ακόμη σε έναν λόφο και ένας ακόμη άνδρας σε αυτοκίνητο.

Οι εκτιμήσεις ότι η λίστα των νεκρών θα μεγαλώσει βασίζεται και στο γεγονός ότι αναμένονται και οι έλεγχοι σπίτι-σπίτι. Σε σπίτια της περιοχής παραθέριζαν πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων είχαν τα εγγόνια τους μαζί και εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως και να έχουν εγκλωβιστεί σε αυτά.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ Νίκος Οικονομόπουλος στο iefimerida.gr, οι διασώστες μαζί με την αστυνομία ψάχνουν ένα- ένα τα καμμένα σπίτια και τα ξενοδοχεία της περιοχής για τυχόν νεκρούς ή τραυματίες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στη θάλασσα 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ειδικής ομάδας των βατραχανθρώπων (ΟΥΚ) για τον εντοπισμό αγνοούμενων στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Οπως αναφέρει το irafina.gr, η επιχείρηση περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 φουσκωτά, που προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν αγνοούμενους και ανθρώπους που βρέθηκαν στην θάλασσα στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.

ÅÑÅÕÍÅÓ ÁÐÏ ÁÍÄÑÅÓ ÔÏÕ ËÉÌÅÍÉÊÏÕ ÊÁÉ ÔÇÓ ÅÌÁÊ ÃÉÁ ÅÍÔÏÐÉÓÌÏ ÁÃÍÏÏÕÌÅÍÙÍ ÁÐÏ ÔÉÓ ÖÏÍÉÊÅÓ ÐÕÑÊÁÃÉÅÓ ÓÔÇÍ ÐÅÑÉÏ×Ç ÌÁÔÉ

 

Categories: ΝΕΑ