ΝΕΑ

ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ LED

Εγκρίθηκε, έστω και οριακά, η αναγκαιότητα εκτέλεσης των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση-αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων, μέσω της τοποθέτησης λαμπτήρων LED. Όπως ανέλυσε διεξοδικά ο ειδικός στον φωτισμό κ Γιάνναρος, τα οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος Διονύσου από το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα είναι πολλά: Δεν ξοδεύει χρήματα, μηδενίζει το κόστος συντήρησης, ενώ σε ορίζοντα δωδεκαετίας θα έχει σημαντικό κέρδος σε ρύπους, με προοπτική το αποτύπωμα αυτό να φέρει σημαντικές επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Αγοράζουμε φωτιστικό αποτέλεσμα για 12 χρόνια και εξοικονομούμε ενέργεια» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης, προσθέτοντας πως η υπόθεση των LED ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία στο τέλος της δεκαετίας του 2010 στο Δήμο Δροσιάς, που ήταν ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που έβαλε λάμπες LED. «Με τη σημερινή απόφαση  δρομολογείται η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή μας. Ηταν άλλωστε μια από τις τρεις πιο σημαντικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη, μολονότι παραδέχτηκε την ωφέλεια, τήρησε επιφυλακτική στάση και δεν ψήφισε την εισήγηση.

Στην ψηφοφορία, που ακολούθησε, είχαμε 14 υπέρ-7 κατά-7 λευκά. Μέτρησε εν προκειμένω η διπλή ψήφος της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Βάνας Ζώτου, οπότε το υπ’ αριθμόν 8 της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον.

 

 

 

Categories: ΝΕΑ