ΝΕΑ

ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ 300 ΚΥΒΙΚΑ ΚΛΑΔΙΑ»

Πυρετωδώς δουλεύουν τα συνεργεία περισυλλογής των κηπαίων, των ξερών κλαδιών και των χόρτων του Δήμου Διονύσου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει. Μετά την φονική φωτιά στο Μάτι η κινητοποίηση του κόσμου είναι μεγάλη και ο όγκος των απορριμμάτων από το κλάδεμα των δένδρων και των φυτών των κήπων έχει αυξηθεί επικίνδυνα, πράγμα το οποίο είναι ορατό στα πεζοδρόμια και τις οδούς, αλλά επιπρόσθετα αναδεικνύεται από εύγλωττες φωτογραφίες αναρτημένες στο facebook κυρίως.

Σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, αυτή τη στιγμή καθημερινά συλλέγονται 300 κυβικά από τους δρόμους, παρά τα μηχανικά προβλήματα του κλαδοφάγου που υπολειτουργεί και την έλλειψη χώρου εναπόθεσης των απορριμμάτων. Ο εργολάβος ανέλαβε ήδη δράση και εκτιμάται ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας η περιοχή θα έχει καθαρίσει από τις σακούλες με τα πούσια και τα υπόλοιπα κηπαία.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης κατανοεί την ανησυχία των πολιτών, αλλά από την άλλη μεριά επισημαίνει την φιλότιμη  προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου να ανταποκριθούν στο τεράστιο έργο, που ορθώνεται εμπρός τους. Σήμερα το πρωί ο κ Ζαμάνης έγραψε  στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Διονύσης Ζαμάνης «Καλημέρα σας! Κατανοητή η ανησυχία σας. Σας ενημερώνω πως καθημερινά συλλέγονται κλαδιά και κόβονται χόρτα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Σύντομα η εικόνα θα είναι καλύτερη, απλώς ο όγκος δουλειάς είναι τεράστιος. Το σχέδιο είναι ένα οργανωμένο αντιπυρικό σχέδιο, που δεν έχει άλλος δήμος. Σας ευχαριστώ πολύ».

Χθες επίσης, σε άλλη ανάρτησή του, υπογράμμισε:

Διονύσης Ζαμάνης «Καλησπέρα σας! Έχουμε δημιουργήσει ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας, το οποίο είναι αναρτημένο στα επίσημα sites του Δήμου Διονύσου. Καθημερινά συλλέγονται περίπου 300 κυβικά μέτρα κλαδιά, ενώ παράλληλα υπάρχει εξωτερική εργολαβία για κοπή χόρτων. Συνεχίζουμε καθημερινά τη προσπάθεια με σκοπό τη προστασία των δημοτών μας».

 

Categories: ΝΕΑ