ΝΕΑ

88 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ – ΝΕΚΡΗ 42ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤ

Στους 88 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς στις 2 τα ξημερώματα κατέληξε στο ΚΑΤ γυναίκα 42 ετών, η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των τραυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πιθανότατα δεν θα ταυτοποιηθούν ποτέ σοροί νεκρών στο Μάτι

Το ενδεχόμενο κάποιοι σοροί που βρέθηκαν ή θα βρεθούν από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ θεωρεί πιθανό  ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Η Υποστράτηγος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πηνελόπη Μηνιάτη που έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο της ταυτοποίησης των θυμάτων της πυρκαγιάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε, ότι «είναι κάτι που αναμένεται».

Η κ Μανιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways», η οποία εκτελώντας το δρομολόγιο Λάρνακα-Πράγα, κατέπεσε στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005.

Ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε: «Μπορεί. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Στο «Helios» τρεις άνθρωποι δεν βρέθηκαν ποτέ, παρόλο που ήταν μια «κλειστή λίστα» σε ένα αεροπλάνο» είπε η υποστράτηγος για να προσθέσει: «Αυτή η περίπτωση είναι πολύ δυσκολότερη, τεχνικά το ονομάζουμε «ανοικτό σύστημα». Μετά βρίσκονται σοροί, μπορεί… είναι κάτι που το περιμένουμε».

Πηγή: iefimerida.gr

Categories: ΝΕΑ