ΝΕΑ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΤΗ Λ.ΣΤΑΜΑΤΑΣ

Μια πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την χθεσινή του συνεδρίαση. Με ψήφους 25 υπέρ και 1 κατά (του ανεξάρτητου Θανάση Κρητικού) ενέκρινε την αγορά οικοπέδου, το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου επί της Λεωφόρου Σταμάτας. Όπως είναι γνωστό,  κάθε φορά που βρέχει η Λεωφόρος Σταμάτας στη συμβολή με την οδό Τραπεζούντος πλημμυρίζει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και η ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών, αλλά και των περίοικων είναι αφάνταστη. Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς το πρόβλημα υφίσταται εδώ και χρόνια.

Η εισήγηση για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου μέσα στο οποίο θα κατασκευαστεί αγωγός αποχέτευσης ομβρίων υδάτων βασίστηκε σε έκθεση της  κ Αννας Μιχαηλίδη, που είναι ορκωτός εκτιμητής από το Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών. Η κ Μιχαηλίδη, αφού μελέτησε όλα τα δεδομένα, καθόρισε την τιμή του υπό αγορά οικοπέδου, εμβαδού 3.521,20 τμ, στο ποσόν των 335.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του θέματος,  ο Δήμαρχος έκανε μια άλλη πρόταση, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μια πιο συμφέρουσα για το Δήμο λύση, προσφέροντας 310.000 ευρώ. Μετά από διεξοδική συζήτηση εν τέλει συμφώνησε και η αντιπολίτευση, οπότε το υπ’ αριθμόν 4 θέμα της ημερήσιας διάταξης υπερψηφίστηκε.

Η ωφέλεια από απ’ αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη είναι άμεση, καθώς, όπως ανέφερε αρκετές φορές ο κ Ζαμάνης από το βήμα, «ο Δήμος μπορεί να ξεκινήσει από αύριο κιόλας διευθετήσεις του χώρου», προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πλημμύρες στο σημείο εκείνο, που δέχεται όγκους βρόχινου νερού την ώρα αιχμής και η παρούσα υποδομή δεν μπορεί να ανταποκριθεί γρήγορα.

Categories: ΝΕΑ