ΝΕΑ

«ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ»

Προ των ευθυνών του θέτει ο Βασίλης Καραθανάσης, εθελοντής δασοπυροσβέστης, όλους όσοι τις τελευταίες ημέρες, μετά την τραγωδία στο Μάτι επιδεικνύουν όψιμη ανησυχία. Και κάνει έκκληση να αφήσουν την ασφάλεια του καναπέ τους ή «την γελοία κριτική επί παντός επιστητού» και να αναλάβουν άμεσα δράση. Να εγγραφούν δηλαδή σε μια από τις πέντε εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας του Δήμου Διονύσου, «εκ των οποίων κάποιες είναι από τις πιο οργανωμένες και άρτια εξοπλισμένες», όπως γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Και βέβαια ο κ Καραθανάσης, λέει τη μια και μοναδική αλήθεια για το κράτος, το οποίο «είναι όντως ανύπαρκτο».

Ποιο κράτος; Αν τους πάρεις έναν-έναν, τους εκάστοτε κυβερνώντες (οποιουδήποτε κομματικού ή ιδεολογικού προσανατολισμού) και τους αξιολογήσεις, ως πρόσωπα, στην προσωπική, την επαγγελματική, την επιστημονική τους διαδρομή, το συμπέρασμα είναι ένα: Υπάρχει περίπτωση κάποιος απ’ αυτούς να δώσει ποτέ λύση σε κάποιο πρόβλημα; Αφού για άλλο σκοπό έχουν πάει εκεί…

 Βασιλης Καραθανασης

«Βαρέθηκα πια τις επισημάνσεις από τον καναπέ και την γελοία κριτική επί παντός επιστητού. Ελέγξετε τους κρουνούς, καθαρίστε τα χόρτα, μαζέψτε τα ξερά κλαδιά, κάντε το ένα κάντε το άλλο, κλπ. Η περιοχή που μένουμε έχει την τύχη να διαθέτει 5 εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας εκ των οποίων κάποιες είναι από τις πιο οργανωμένες και άρτια εξοπλισμένες της χώρας. Οποιος αγαπά πραγματικά τον τόπο και αυτή την σπάνια φυσική ομορφιά που η φύση μας χάρισε απλόχερα, δεν έχει παρά να εγγραφεί σε κάποια από αυτές τις ομάδες. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων. Κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου. Καλό είναι λοιπόν να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να αναλάβουμε την κατάσταση μόνοι μας και να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος το οποίο τις περισσότερες φορές είναι όντως ανύπαρκτο. Ας μην είναι οι ανησυχίες μας εφήμερες και ας είναι η τραγωδία στο Μάτι ένα εφαλτήριο για πιο ενεργούς πολίτες και να διατηρήσουμε τον τόπο μας ανέπαφο και πράσινο όπως μας αξίζει. Συγνώμη για το μακροσκελές της ανάρτησης μου ελπίζω κάποιοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας και να έλθουν κοντά μας.
Ελάτε όλοι μαζί μπορούμε!!!»

 

 

Categories: ΝΕΑ