ΝΕΑ

…ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.  Η παραίτηση του ακολουθεί εκείνη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 91 ανθρώπους.  Στη θέση του κ. Καπάκη ορίστηκε ο Γιάννης Ταφύλλης, μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας. Ο Γιάννης Ταφύλλης έχει στο παρελθόν διατελέσει γγ Εξοπλισμών, καθώς και γγ Ψηφιακής Πολιτικής.

Την Κυριακή το βράδυ αντικαταστάθηκαν και οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και Σωτήρης Τερζούδης, από τους αντιστράτηγους Αριστείδη Ανδρικόπουλο και Βασίλειο Ματθαιόπουλο αντίστοιχα.

Όπως είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες μέρες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε… “σκούπα”, απομακρύνοντας τις ηγεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, γύρω από τις οποίες συσσωρεύτηκαν ευθύνες για την ανείπωτη τραγωδία των πυρκαγιών.

Με σχετική ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, γνωστοποιήθηκε ότι, νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος και νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Αμφότεροι ήταν μέχρι πρότινος υπαρχηγοί σε Πυροσβεστική και Αστυνομία, αντίστοιχα.

 

Screen-Shot-2018-08-05-at-7.57.19-PM

Categories: ΝΕΑ