ΝΕΑ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΙΚ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΚΗΠΑΙΩΝ

Με νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση του Δήμου Διονύσου επιχειρεί να ενισχύσει την αντιπυρική προστασία και να αντιμετωπίσει τον μεγάλο φόρτο κηπαίων, που συγκεντρώνονται στους δρόμους της περιοχής από πολίτες, οι οποίοι όψιμα προχώρησαν σε αποψιλώσεις των οικοπέδων τους εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, αν και απαγορεύεται ρητώς από το νόμο. Παρά το γεγονός ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς στην αποκομιδή των πράσινων απορριμμάτων δεκάδες άνθρωποι, δημοτικοί υπάλληλοι, εθελοντές και ιδιωτικά συνεργεία, ο όγκος είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα η εικόνα σε ορισμένες δημοτικές ενότητες, όπως φερ’ ειπείν η Δροσιά, να μην είναι καλή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής κατεπείγουσας, 28ης φέτος, συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής είναι δύο:

ΘΕΜΑ 1ο : «Άµεση και επείγουσα ανάγκη για προµήθεια εργασίας µηχανηµάτων έργου».

ΘΕΜΑ 2ο : «Άµεση και επείγουσα ανάγκη για αποκατάσταση βλάβης στη γεννήτρια αντλιοστασίου στη ∆.Ε. ∆ιονύσου στη θέση Τρία Πεύκα».

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα κατόπιν της κήρυξης της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για λόγους αντιπυρικής προστασίας και αδυναµίας λειτουργίας της γεννήτριας σε περίπτωση διακοπής ρεύµατος.

Σύμφωνα με την εισήγηση του 2ου θέματος η αποκατάσταση της βλάβης στη γεννήτρια του αντλιοστασίου στην ∆.Ε. ∆ιονύσου στη θέση Τρία Πεύκα θα κοστίσει 1.488,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα γίνει με απευθείας ανάθεση στην εταιρία ΕΒΙΑΡ ΑΕ µε έδρα Θερµοπυλών 71-73 Χαϊδάρι ΤΚ 12461, ΑΦΜ 095593498 ∆.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο, επί της οδού Λ. Μαραθώνας 29 & Αθ. ∆ιάκου 1, με ώρα έναρξης τις 14:00, σύμφωνα με την πρόσκληση.

 

Categories: ΝΕΑ