ΝΕΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ 5.30ΜΜ ΑΠΟΨΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Σήμερα μετά τις 5.30 τελικά θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής. Αρχικά είχε ειπωθεί  ότι θα ανακοινώνονταν την Τρίτη το πρωί.  Στα σχολεία θα αναρτηθούν μόνο οι κωδικοί των επιτυχόντων. Εάν κάποιος υποψήφιος ξέχασε   τον κωδικό του μπορεί να τον αναζητήσει από το Λύκειο του. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, η πλειονότητα των τμημάτων και κυρίως των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων θα κινηθεί πτωτικά.

Αντίθετα, για τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση και έτσι, φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν στις Πανελλήνιες κάτω από 10.000 μόρια.

Categories: ΝΕΑ