ΝΕΑ

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δεν προτίθεται να προσφέρει κομματικά χρίσματα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη Λάζαρου Καλλιανιώτη, που δημοσιεύονται στα «Υστερόγραφα”, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να ανοίξει το παιχνίδι, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, κατανοώντας ότι οι πολίτες φτάνουν στην κάλπη με σύνθετα και πολυεπίπεδα κριτήρια.

Παράλληλα, ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ευνοεί τις συνθέσεις και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιδιώκει να δώσει δείγμα γραφής, ενόψει  της αντίστοιχης στρατηγικής την οποία σχεδιάζει να ακολουθήσει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα δώσει κομματικά χρίσματα στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Η είδηση αυτή έχει τη σημασία της, δεδομένου πως κάποιοι εντός του Δήμου Διονύσου περιμένουν το …χρίσμα, προκειμένου να ισχυροποιήσουν την θέση τους στο πλαίσιο των προσωπικών τους φιλοδοξιών. Μάλιστα ανακοίνωσαν νωρίς-νωρίς την υποψηφιότητά τους με τον τρόπο που τους βόλευε.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΕΠΠΑ

Η πιο γνωστή περίπτωση αφορά τον κ Νίκο Πέππα, που δήλωσε πριν μερικές ημέρες στην «Real news» ότι θα ηγηθεί σχήματος, με στόχο να διεκδικήσει τη Δημαρχία. Θεμιτό και κατανοητό. Όμως στο εν λόγω δημοσίευμα αναφερόταν εμμέσως πλην σαφώς πως θα πάρει και το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα, όπως φανερώνουν οι πληροφορίες του έγκυρου δημοσιογράφου Λάζαρου Καλλιανιώτη.

Ο κ Πέππας, που υπήρξε Παραολυμπιονίκης, αντιδήμαρχος Διονύσου κατά την προηγούμενη θητεία υπό τον κ Καλαφατέλη και περιφερειακός σύμβουλος στο παρελθόν, δεν είναι ο μοναδικός, που ελπίζει να λάβει το χρίσμα. Είναι κι άλλοι οι …μνηστήρες σε άλλες παρατάξεις. Τι αξία άραγε έχει το οποιοδήποτε χρίσμα σε μια εποχή, που γίνεται ευρέως λόγος για συνθέσεις και συναινέσεις;

Πολλοί περιμένουν, αλλά, απ’ ότι φαίνεται, θα περιμένουν και θα περιμένουν….

Categories: ΝΕΑ