ΝΕΑ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΒΟΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Σενάρια μετακίνησης του Μάκη Βορίδη από την Περιφέρεια Αττικής στην Α’ Αθηνών ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών σέρνονται εσχάτως στο παρασκήνιο. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, που μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη ενέταξε στη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς, είχε διατελέσει στο παρελθόν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ενώ διατηρεί ισχυρά ερείσματα στην πρωτεύουσα, λόγω και της διαδρομής του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Μετά την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία, ο Μάκης Βορίδης εξελέγη στο υπόλοιπο Αττικής, σύμφωνα ωστόσο με τα σχετικά σενάρια, στις επόμενες εκλογές θα μετακινηθεί στην Α’ Αθηνών.

Η εφημερίδα “Δημοκρατία” μάλιστα, σε ρεπορτάζ που μεταφέρει, δίνει σύνθετη διάσταση στο όλο θέμα, συνδέοντας τη μετακόμιση του Μάκη Βορίδη στην Α’ Αθηνών, με τη “μεταγραφή” της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται να αναζητεί την πολιτική μετακίνησή της από την πρωτεύουσα, με δεδομένο ότι, ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης, θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019, τον Δήμο Αθηναίων, στον οποίο είχε εκλεγεί και η ίδια το 2002.

Αποχωρώντας από την Α’ Αθηνών, τα σενάρια θέλουν τη Ντόρα Μπακογιάννη να μετακινείται συμβολικά στα Χανιά, πολιτική έδρα της οικογένειας Μητσοτάκη, και για τον λόγο αυτό ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης “κούρεψε” από το ψηφοδέλτιο τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, πολιτικό φίλο και σύμμαχο του πατέρα και της αδελφής του.

Το ρεπορτάζ της “Δημοκρατίας” ωστόσο, επισημαίνει ότι, αν ο Μάκης Βορίδης μετακινηθεί στην Α’ Αθηνών, και η Ντόρα Μπακογιάννη στα Χανιά, ο πανίσχυρος μηχανισμός της δεύτερης στην πρωτεύουσα, θα στηρίξει τον σημερινό βουλευτή Περιφέρειας Αττικής.

 

Categories: ΝΕΑ