ΝΕΑ

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΟΥΣ 134 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Με μεγάλη ταχύτητα φαίνεται ότι συμπληρώνεται το «παζλ» των ψηφιακών οργανογραμμάτων στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην ιστοσελίδα της «Απογραφής», 134 Δήμοι έχουν επικαιροποιήσει τους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας τους αναρτώντας τους στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα της κινητικότητας. Ο Δήμος Διονύσου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 134 Δήμων απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουν αναρτήσει ψηφιακά οργανογράμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιοποίηση του οργανογράμματος είναι βασική προϋπόθεση για ένα δημόσιο φορέα, προκειμένου να υποδέχεται προσωπικό, όχι μόνο μέσω του νέου ενιαίου συστήματος μετατάξεων, αλλά και από προσλήψεις.

Η ανάρτηση των οργανογραμμάτων των παραπάνω συνολικά 134 Δήμων σημαίνει ότι είναι εγκεκριμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και οι μόνοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες επικαιροποίησης των οργανογραμμάτων τους. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η ανάμειξη των ΟΤΑ στην κινητικότητα ήταν ένα κοινό «στοίχημα» για δύο υπουργεία, το Εσωτερικών, αλλά και το Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Υπηρεσιακά στελέχη των συναρμόδιων υπουργών συνεργάστηκαν, προκειμένου να «προτυποποιήσουν» περιπτώσεις οργανογραμμάτων ΟΤΑ και, παράλληλα, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη στους δήμους, στις περιφέρειες και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που θέλουν να προχωρήσουν ένα… ψηφιακό βήμα, συνέδραμαν στις προσπάθειές τους. Ο συντονισμός αυτής της προσπάθειας ανήκε στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, όπως πληροφορείται αρμοδίως η ιστοσελίδα μας, τα δύο υπουργεία παραμένουν ανοιχτά σε… εκκλήσεις για τεχνική βοήθεια από πλευράς ΟΤΑ.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
93528
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΟΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)
Ναι
Οργανόγραμμα

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Categories: ΝΕΑ