ΝΕΑ

ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕ ΧΑΛΚΙΑ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΗ, ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ, ΓΡΑΜΨΑ (βίντεο)

Μια μουσική παράσταση υψηλού επιπέδου σ’ ένα εκπληκτικό αφιέρωμα  στη μελοποιημένη ελληνική ποίηση είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι περίπου 180 θεατές χθες βράδυ στον Αρχαιολογικό Χώρο του Βωμού Διονύσου. Ο τίτλος «Τραγουδάμε τους ποιητές μας» ήταν απόλυτα αντιπροσωπευτικός, καθώς ακούστηκαν μερικά από τα σπουδαιότερα και καλύτερα κομμάτια της ελληνικής μουσικής με φανταστικές ερμηνείες από τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες του σχήματος. Λάκης Χαλκιάς, Μαρία Σουλτάτου, Μαρία Γράμψα, Κώστας Τριανταφυλλίδης, η ηθοποιός Ολύνα Ξενοπούλου και ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, χαρίζοντας στο κοινό μοναδικές στιγμές.

Η ξεχωριστή συναυλία, μπροστά στα μάρμαρα του εμβληματικού μνημείου του Δήμου Διονύσου, προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκόμενους, που αντάμειψαν τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Παίχτηκαν τα μεγάλα τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Τζουανόπουλος.

Το πέλαγο είναι βαθύ

 

Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός, Να βγω να περπατήσω, Να βρω τη μαύρη μοίρα μου
βαριά να της μιλήσω. Πρώτη εκτέλεση από Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρινέλα, Νίκο Κούρκουλο.

Categories: ΝΕΑ