ΝΕΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΓΛΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ: ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πάρις Κοκκίνογλου, Δημήτρης Φιλιππαίος: Είναι οι δύο υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, που τρέχουν πρώτοι μόλις αντιληφθούν φωτιά για να τη σβήσουν. Ο πρώτος χειρίζεται την δεκάτονη δημοτική υδροφόρα, ενώ ο δεύτερος πυροσβεστικό όχημα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, όπως καταγράφηκε μέσα στο καλοκαίρι στα αλλεπάλληλα κρούσματα εκδήλωσης πυρκαγιών στην περιοχή, έχει να κάνει με την ταχύτητα αντίδρασης και αποτελεσματικότητα των δύο υπαλλήλων. Ηταν εκεί που έπρεπε, τις περισσότερες φορές πρώτοι απ’ όλους, όταν χρειάστηκε για να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Ο Πάρις Κοκκίνογλου είναι αυτός, που πρωταγωνιστεί σε βίντεο (αναρτημένο στο λογαριασμό του Δήμου Διονύσου στο facebook) από την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι και απεγκλωβίζει μόνιμους κατοίκους ευρισκόμενους σε απόγνωση.

Στο πρόσφατο περιστατικό της πυρκαγιάς στα Κατηφόρια του Αγίου Στεφάνου ο Κοκκίνογλου άκουσε από τον ασύρματο το σήμα της Πυροσβεστικής και έσπευσε πρώτος, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην άμεση κατάσβεση.

Τα εύσημα λοιπόν αξίζουν, όχι μόνο στους εθελοντές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, αλλά και στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας.

 

Categories: ΝΕΑ