ΝΕΑ

ΔΕΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ (447!) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

«Ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Διονύσου. Περίπου 447 νήπια έχουν γίνει δεκτά».  Τη σημαντική αυτή είδηση, περί αποδοχής όλων των αιτημάτων των γονέων, δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της «Εστίας» κ Θόδωρος Στάϊκος κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε μια περίοδο κατά την οποία μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στην κεντρική πολιτική σκηνή για τα χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών, δημιουργώντας τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα σε μια δύσκολη συγκυρία, το νομικό πρόσωπο του Δήμου Διονύσου, αρμόδιο για την κοινωνική προστασία και την αλληλεγγύη, έλυσε το γόρδιο δεσμό και με την σταδιακή (από πέρσι) αύξηση των δομών έδωσε τη λύση.

Η ενημέρωση από τον κ Στάϊκο έγινε κατόπιν σχετικής ερώτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης («Ενωτική Πρωτοβουλία») κ Γιάννη Καλαφατέλη, που ζήτησε αναλυτικά στοιχεία, αλλά και πόσες θέσεις παιδιών επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ. «Εκατό επτά» ήταν η απάντηση του προέδρου της «Εστίας», που παρέδωσε εγγράφως σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις υπόμνημα με λεπτομέρειες και αριθμούς για τη λειτουργία των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο κ Στάϊκος είπε επίσης πως έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη μιας νοσηλεύτριας και δύο βοηθών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Categories: ΝΕΑ