ΝΕΑ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΟΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΤΟ ΔΣ

Υπέρ της μετονομασίας δρόμου κοντά σε Γυμνάσιο ή Λύκειο της περιοχής μας σε οδό Παύλου Φύσσα τάχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το αίτημα είχε υποβάλει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, μέλη της οποίας έδωσαν το παρών κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην χθεσινή συνεδρίαση, διανέμοντας μάλιστα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στις 18/9/2018 συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Η τραγική αυτή επέτειος συμπίπτει με την κορύφωση της δίκης της Χρυσής Αυγής- που πλέον μπαίνει στην τελική της ευθεία- για σωρείες εγκληματικών πράξεων, ανάμεσά σ’ αυτές και τη δολοφονία του Π. Φύσσα για την οποία άλλωστε έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Ταυτόχρονα όμως η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση συνεχίζει τη δράση της και προσπαθεί να δηλητηριάσει τις συνειδήσεις, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με τη ρητορική μίσους και απανθρωπιάς που πρεσβεύει.

Και στην περιοχή του Δήμου μας οργανώνει την παρουσία της, με αναγραφή συνθημάτων, μοίρασμα προκηρύξεων στα παρμπρίζ αυτοκινήτων, ενώ πριν από λίγους μήνες αναγράφηκαν φασιστικά συνθήματα σε σχολείο της περιοχής μας.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν τα προαναφερθέντα και μπροστά στην επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, προτείνουμε τη μετονομασία κάποιας (ή κάποιων) οδών που οδηγεί ή εφάπτεται σε κάποιο (ή κάποια) Γυμνάσιο ή Λύκειο του Δήμου, σε οδό “Παύλου Φύσσα”.

Μια τέτοια ενέργεια, με έντονο συμβολικό περιεχόμενο, πιστεύουμε πως θα συμβάλει στην αντιφασιστική διαπαιδαγώγηση των μαθητών, καθώς και στην διατήρηση της μνήμης απέναντι στα εγκλήματα (παλαιότερα και πρόσφατα) του ναζισμού και των συνεργατών του στον τόπο μας».

Η ονοματοδοσία δρόμων είναι μια σύνθετη διαδικασία την οποία περιέγραψε ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης: Το θέμα κατ’ αρχήν συζητείται στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας, όπου βρίσκεται η προεπιλεγμένη οδός, η απόφαση του οργάνου αυτού κατόπιν μεταβιβάζεται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προς έγκριση και ακολούθως αποστέλλεται σε ειδική Επιτροπή της Περιφέρειας για να εκδώσει σύμφωνη γνώμη. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνεδριάσεων και …υπογραφών το θέμα έρχεται στο δημοτικό Συμβούλιο προς επικύρωση.

Αρνητική στάση τήρησε η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ Ανθή Λουκάτου, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Πνοή», τονίζοντας αφενός πως ο Παύλος Φύσσας τιμήθηκε στον τόπο του, το Κερατσίνι, όπου υπάρχει δρόμος με το όνομά του. Αφετέρου πρότεινε να δοθεί το όνομα σε κάποια οδό του Δήμου Διονύσου στην οικογένεια Φύτρου, που έχασε τρία μέλη της-συμπολίτες μας στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι. «Δεν μ’ αρέσει η εικόνα, που παρατηρείται στην Αθήνα, η οποία κατ’ αυτή τη λογική έχει γεμίσει οδούς και λεωφόρους Μελίνα Μερκούρη, κλπ.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πολύ τακτ ο κ Γιώργος Ζυγούνας της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου επισήμανε πως δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά από πολιτικής άποψης η δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την τραγική απώλεια της οικογένειας Φύτρου, προσθέτοντας πως απαιτείται η διαπαιδαγώγηση της νεολαίας κατά των φασιστικών εξάρσεων, που παρατηρούνται αυτή την εποχή στην Ευρώπη.

 

Categories: ΝΕΑ