ΝΕΑ

ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της ΕΡΤ, το διευθύνοντα σύμβουλο κ Βασίλη Κωστόπουλο, θα έχει ο κ Διονύσης Ζαμάνης εντός της εβδομάδας. Το ραντεβού, σύμφωνα με πληροφορίες, κλείστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Διονύσου, αν και επισήμως δεν έχει διαρρεύσει κάτι περισσότερο.

Εικάζεται ότι  θα τεθεί επί τάπητος υπόθεση του Δήμου Διονύσου, δίχως να αποκλείεται η κουβέντα να επεκταθεί και σε θέματα που αφορούν πολιτιστικές παρεμβάσεις και συνέργειες.

CRYSTAL

Η ΕΡΤ έχει στην ιδιοκτησία της μεγάλη έκταση στην περιοχή του Μπογιατίου, όπου είναι τοποθετημένη εδώ και πολλά χρόνια η κεραία των μεσαίων. Η συγκεκριμένη είναι η υψηλότερη που διαθέτει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (270 μέτρα)  και αποτελεί τον κεντρικό και μεγαλύτερο πομπό μεσαίων (ΜW) της Ελλάδας.  Η κεραία βρίσκεται σ’ ένα οικόπεδο 131,746 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 14,1 εκατ. ευρώ.

Στο χώρο υπάρχουν επίσης και κάποιας μικρής έκτασης κτίρια τα οποία είχαν σχεδιαστεί μεταπολεμικά από Ιταλούς αρχιτέκτονες στο πλαίσιο των πολεμικών επανορθώσεων.  Το κεντρικό κτίριο θεωρείται ένα από τα δυο πιο ιστορικά κέντρα εκπομπών της Ε.Ρ.Τ.

 

CRYSTAL

Απ’ όπου κι αν κοιτάξει κανείς στο Δήμο Διονύσου η κεραία της Ε.Ρ.Τ είναι ορατή και δεσπόζει με την παρουσία της. Τα βράδια φωτίζεται και από απόσταση μοιάζει με …χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο δεν έχει σβήσει ποτέ, ασχέτως εποχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Categories: ΝΕΑ