ΝΕΑ

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΝΟΙΞΗΣ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ Θ.ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Ετοιμη είναι η παιδική χαρά της Ανοιξης, που ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με χορηγία του εφοπλιστή κ Θανάση Μαρτίνου. Οι κούνιες, οι τραμπάλες, οι τσουλήθρες τοποθετήθηκαν, το δάπεδο στρώθηκε. Εκείνο που απομένει είναι να δενδροφυτευτεί ο χώρος και να πιστοποιηθεί, ώστε να παραδοθεί κατόπιν προς χρήση. Η παιδική χαρά της Ανοιξης απέναντι από τα σχολεία, το κλειστό γυμναστήριο και δίπλα στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου δεν είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Η διοίκηση του Δήμου Διονύσου απευθύνθηκε ωστόσο στον κ Μαρτίνο, που έχει κάνει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή μας δαπανώντας τεράστια ποσά και ο οποίος εν τέλει ανέλαβε χωρίς δεύτερη κουβέντα να δημιουργήσει μια νέα, σύγχρονη παιδική χαρά.

Να σημειωθεί πως αρμοδιότητα για την πιστοποίηση έχουν οι διαπιστευμένοι φορείς από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης) του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι διενεργούν ελέγχους. Με βάση την κείμενη νομοθεσία, είναι υποχρεωτικός ο ανά διετία έλεγχος των παιδικών χαρών, έτσι ώστε να πιστοποιείται η τήρηση των προτύπων και προδιαγραφών ασφαλείας, που διέπουν τη ορθή λειτουργία τους. Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό (όργανα – κατασκευές), στο έδαφος, στην περίφραξη και στο χώρο γύρω από την παιδική χαρά.

41990562_2185966335021995_117639596619071488_o

Ενδεικτικά σημεία ελέγχου είναι η τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στον εξοπλισμό και στο έδαφος, η κατάσταση του δαπέδου, οι εκτεθειμένες θεμελιώσεις, τα αιχμηρά άκρα, τα τμήματα που λείπουν, η δομική αρτιότητα και η υπερβολική φθορά κινούμενων ή μη τμημάτων.

 

 

 

Categories: ΝΕΑ