ΝΕΑ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος (καθαριότητα και πράσινο). Η απόφαση ανακοινώθηκε από το δικαστήριο λίγο πριν τις 5μμ και αποτελεί απόλυτη δικαίωση των θέσεων της διοίκησης του Δήμου Διονύσου. Πέραν αυτού είναι και μια ηθική νίκη τεράστιας σπουδαιότητας απέναντι σε πρακτικές άλλων εποχών, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση καταδικάστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι στάσεις εργασίας, που στην πράξη δεν ήταν κυλιόμενες στάσεις εργασίας, όπως λέει ο νόμος, αλλά απεργία καλυπτόμενη, καθώς με την κατάληψη του αμαξοστασίου εδώ και πέντε ημέρες δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, μετέτρεψαν την περιοχή σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Συγχρόνως δημιουργήθηκε κίνδυνος, ορατός σε κάθε μέσο άνθρωπο, για τη δημόσια υγεία, ξέχωρα από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μιας ολόκληρης περιοχής πληθυσμού άνω των 50.000 κατοίκων.

Εκτός της δικαστικής αίθουσας η ατμόσφαιρα στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν τεταμένη. Ανάμεσα στον δικηγόρο των εργαζομένων του σωματείου ΣΥΔΗΚΥ κ Σωτηρακόπουλο και το νομικό σύμβουλο του Δήμου Διονύσου κ Γιάννη Βασιλείου υπήρξε λεκτική διαμάχη με απειλές και κοσμητικά επίθετα, που, όπως δηλώθηκε εκείνη την ώρα του επεισοδίου, θα έχει συνέχεια στα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Categories: ΝΕΑ