ΝΕΑ

ΤΟ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ – ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εμφύλιος ξέσπασε μεταξύ των εργαζομένων του Δήμου Διονύσου, καθώς το ένα σωματείο  (ΣΕΔΔ) με πρόεδρο τον κ Μπάμπη Μυλωνά καταγγέλλει το άλλο, το ΣΥΔΗΚΥ, που αποφάσισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην καθαριότητα με πρόεδρο τον κ Μάριο Αφίφη. Οι κατηγορίες μάλιστα είναι βαριές, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από την ανάγνωση της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Διονύσου.

Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για ψεύδη, αναξιοπρεπή στάση, παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε μια περίοδο που άρχισε να ισχύει ήδη ο νέος πιο αυστηρός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Το προεδρείο  (Αφίφης, Κούνης, κλπ.) του ΣΥΔΗΚΥ», τονίζεται, «θεώρησε σκόπιμο να καταφερθεί κατά συναδέλφων με βαρείς χαρακτηρισμούς, διασπείροντας ψεύδη, με λόγο διχαστικό, στάση ανεπίτρεπτη για την επαγγελματική και προσωπική μας αξιοπρέπεια. Η αναφορά σε συναδέλφους, οι οποίοι είχαν εργατικά ατυχήματα έγινε χωρίς τη συγκατάθεση τους παρουσιάζοντας γεγονότα που ουδέποτε έγιναν  – οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι δημοσίως αρνήθηκαν-  και παραβιάζοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (ιατρικό απόρρητο)».

Κι ακόμη σε άλλο σημείο της ιδιαίτερα σκληρής ανακοίνωσης επισημαίνεται:

«Οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ουδέποτε έχουν δώσει εντολή σε οποιοδήποτε εργαζόμενο να εκτελέσει εργασίες που βρίσκονται εκτός των καθηκόντων τους και οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική ή πνευματική τους ικανότητα».

Οσο για τα ΜΑΠ, «η χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας γίνεται όπως προβλέπεται από τους νόμους», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σημειωτέον εδώ, ότι εκκρεμεί το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  επί σχετικής καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Διονύσου. Δηλαδή, ο Δήμος, αφού κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων, περιμένει την ετυμηγορία του Γενικού Επιθεωρητή, για να πράξει ανάλογα.

42194376_2112815985634675_3644776089961627648_n

Categories: ΝΕΑ