ΝΕΑ

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΔΗΚΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε αναφορά του προς το Δήμαρχο Διονύσου κ Διονύση Ζαμάνη το ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων Ν.Αττικής (ΣΥΔΗΚΥ) στρέφεται εναντίον δύο προϊσταμένων στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος: του κ Απόστολου Παπαδόπουλου (Δ/θνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου) και του κ Θόδωρου Ραυτακόπουλου (Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης).  Το έγγραφο έχει αριθμό εισερχομένου 29139 και κατατέθηκε στις 14/9/2018. Οι δύο προϊστάμενοι κατηγορούνται για σειρά περιστατικών, τα οποία η διοίκηση θεωρεί ψευδή καθ’ ολοκληρία και κατασκευασμένα. Σημειωτέο, πως τόσο ο κ Παπαδόπουλος, όσο και ο κ Ραυτακόπουλος δεν είναι μέλη του ΣΥΔΗΚΥ, αλλά του ετέρου σωματείου, του ΣΕΔΔ.

Στην αναφορά του ΣΥΔΗΚΥ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος κ Μάριος Αφίφης και η αναπληρώτρια γραμματέας κ Κωνσταντίνα Καρμοίρη, μνημονεύεται στη 2η σελίδα μεταξύ άλλων για τον εργάτη καθαριότητας κ Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, ότι κατόπιν εντολής των προϊσταμένων του (Παπαδόπουλου, Ραυτακόπουλου) απασχολήθηκε σε άλλη, μη σχετική με την ειδικότητά του εργασία για να βοηθήσει ιδιώτη εργολάβο, που είχε αναλάβει να κάνει εργασίες στο κλειστό γήπεδο Διονύσου. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της ενασχόλησής του τραυματίστηκε στο χέρι.

Ο ίδιος ωστόσο ο κ Θεοδωρόπουλος αναιρεί τους παραπάνω ισχυρισμούς και καταγγέλλει το ΣΥΔΗΚΥ, επειδή αναφέρθηκε το όνομά του και το συμβάν χωρίς να ερωτηθεί και χωρίς να δώσει ο ίδιος οποιαδήποτε εξουσιοδότηση. Στο έγγραφο, που κατέθεσε χθες-Παρασκευή στο πρωτόκολλο του Δήμου Διονύσου, τονίζει πως δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη οι δύο προϊστάμενοι (Παπαδόπουλος και Ραυτακόπουλος), πράγμα που σημαίνει, ότι δεν έδωσαν εκείνοι οποιαδήποτε εντολή να υποβοηθηθεί ο περί ου ο λόγος ιδιώτης εργολάβος. Η διάψευση είναι ρητή και κατηγορηματική, ενώ αντί επιλόγου ο κ Θεοδωρόπουλος, προφανώς ενοχλημένος από τη δημοσιοποίηση του τραυματισμού του χωρίς τη δική του συγκατάθεση («δεν ήθελα με κανένα λόγο να αναφερθεί το γεγονός» αναφέρει χαρακτηριστικά) , ενημερώνει το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος ότι θα ζητήσει, «από σήμερα» κιόλας, τη διαγραφή του από το σύλλογο ΣΥΔΗΚΥ.

Categories: ΝΕΑ