ΝΕΑ

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Με σημαντική καθυστέρηση τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Διονύσου συνεχίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών μετά την κήρυξη της απεργίας του συλλόγου τους παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι πλατείες των Δημοτικών Ενοτήτων αποσυμφορήθηκαν από τα βουνά σκουπιδιών, όμως το πρόβλημα παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, στις γειτονιές, ακόμη και σε κεντρικές οδούς, ενώ όσο περνούν οι ημέρες και οι ώρες γίνεται όλο και πιο έντονο.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία παραμένει υψηλός λόγω και των καιρικών συνθηκών (ζέστη και υγρασία), που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα. Οι κάτοικοι παραπονούνται από την απαράδεκτη κατάσταση, που έχει καταντήσει αφόρητη και είναι απορίας άξιον πως ο Δήμος Διονύσου δεν έχει μέχρι τώρα μεριμνήσει, ώστε με την επιστράτευση και ιδιωτών να δώσει λύση.

Από τη στιγμή μάλιστα που έχει δικαιωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία έκρινε ότι επαπειλείται  υπέρτατο αγαθό, όπως είναι η δημόσια υγεία και η ζωή των δημοτών, η διοίκηση νομιμοποιείται απόλυτα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μαζευτούν το συντομότερο οι τεράστιοι όγκοι των απορριμμάτων.

Στον αντίποδα, προβληματίζει ιδιαίτερα και η στάση των εργαζομένων του σωματείου ΣΥΔΗΚΥ, που προκάλεσε με τις παράνομες, κατά το Πρωτοδικείο Αθηνών, ενέργειές του, το πρόβλημα. Αντί να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση και να την εφαρμόσει αυθωρεί και παραχρήμα, επιδεικνύοντας ζήλο και την πρέπουσα επιμέλεια, δείχνει να κωλυσιεργεί. Μάλλον δεν έλαβε σοβαρά υπόψη το σκεπτικό της απόφασης, που αναφέρει ότι οφείλει  να διαθέτει προσωπικό επαρκές για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

 

Categories: ΝΕΑ