ΝΕΑ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ 1ΜΜ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Η απεργία έληξε την Παρασκευή-21 Σεπτεμβρίου, πάρα πολλοί ωστόσο  εργαζόμενοι, καίτοι είχαν συμπεριληφθεί στο έκτακτο πρόγραμμα αποκομιδής του Σαββατοκύριακου, δεν προσήλθαν. Αποτέλεσμα ήταν η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, που είχε δημιουργήσει η ανησυχητική για τη δημόσια υγεία συσσώρευση τεράστιων όγκων σκουπιδιών.

Ο Δήμος Διονύσου, όπως αποδείχτηκε σήμερα από την σύγκλιση κατεπείγουσας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στη 1 το μεσημέρι, είχε προνοήσει, ώστε να χρησιμοποιηθεί ιδιώτης. Ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης είχε εκδώσει απόφαση από την περασμένη Παρασκευή για παν ενδεχόμενο. Επειδή, όμως οι ημέρες περνούσαν, τα σκουπίδια εξακολουθούσαν να παραμένουν βουνά και να μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης και η αποκομιδή γινόταν με αργούς ρυθμούς, αποφάσισε να ενεργοποιήσει την απόφασή του, μέσω της έγκρισής της από την Οικονομική Επιτροπή.

Στην εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ Αγγελικής Πέππα σκιαγραφείται ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος, ενώ δικαιολογείται και το κατεπείγον της συνεδρίασης:

«Καθ’ όλες τις ημέρες των κινητοποιήσεων ο εν λόγω σύλλογος έβαλε λουκέτο στην είσοδο του Αμαξοστασίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου ούτε στη διοίκηση του ∆ήμου, ούτε στους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στη στάση, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Αμαξοστάσιο του ∆ήμου.

Η εικόνα όλων των ∆ημοτικών Ενοτήτων του ∆ήμου μας υποβαθμίστηκε λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ενώ υπάρχουν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία».

Πλήθος δημοτών, που έπηξαν στο σκουπίδι και τη βρώμα τις τελευταίες ημέρες, ζητούσαν φορτικά από τη διοίκηση την έλευση ιδιώτη, για να αποσυμφορηθεί η εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Με το δίκιο τους… Ο φορολογούμενος πολίτης, που πληρώνει δημοτικά τέλη, δεν ενδιαφέρεται να μάθει γιατί ο κ Αφίφης κατεβαίνει σε απεργία, ούτε για τους λεονταρισμούς του κ Καλαφατέλη, που προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την ανακατωσούρα. Όταν θα πάει στην κάλπη να ψηφίσει θα θυμάται πολύ καλά το πρόβλημα των σκουπιδιών, ποιος το επέτεινε με τη στάση του και θα αποδώσει στον κ Ζαμάνη την ευθύνη που του αναλογεί, επειδή δεν μερίμνησε, ώστε να μαζευτούν έγκαιρα τα σκουπίδια.

Categories: ΝΕΑ