ΝΕΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΠΑΛΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Από το Δεκέμβριο καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον ευοδωθεί ο σχετικός διαγωνισμός ο Δήμος Διονύσου θα έχει και πάλι υπηρεσίες φύλαξης. Η σύμβαση με την εταιρεία «σεκιούριτι», η οποία διενεργούσε περιπολίες με οχήματα από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί καθημερινά, προκειμένου να προστατέψει τη δημοτική περιουσία και τους κοινόχρηστους χώρους, έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου και έχει προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός.

Για το θέμα ρωτήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Γιάννη Καλαφατέλη, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την χρησιμότητα και ωφέλεια  των παρεχόμενων υπηρεσιών φύλαξης. «Για δύο χρόνια το κόστος για το Δήμο είναι 800.000 ευρώ χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα» τόνισε.

«Δεν είναι δύο χρόνια κ Καλαφατέλη, αλλά ένας και το κόστος πλησιάζει τις 319.000 ευρώ» απάντησε ο Δήμαρχος, για να πληροφορήσει στη συνέχεια το σώμα ότι ο διαγωνισμός έχει προκηρυχτεί, μπορούν να καταθέσουν προτάσεις κι άλλες εταιρείες πέραν αυτής με την οποία είχε συμβληθεί ο Δήμος και ότι γύρω στο Δεκέμβριο θα έχει ανακηρυχτεί μειοδότης.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος αφορούν συγκεκριμένα στη φύλαξη και την ασφάλεια των δημοτικών εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού τους καθώς και του περιβάλλοντος χώρου αυτών, στην προστασία των δημόσιων σχολείων, αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών, πάρκων, πλατειών, αντλιοστασίων, δεξαμενών νερού και όλων των κοινόχρηστων χώρων, από βανδαλισμούς, δολιοφθορές και καταστροφικές επεμβάσεις τρίτων.

Categories: ΝΕΑ