ΝΕΑ

18ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Το αίτημα της τεχνικής εταιρείας «Ελλάκτωρ» για δεκαοκτάμηνη παράταση του έργου της αποχέτευσης έκανε δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής κατά πλειοψηφία. Υπέρ της παράτασης ψήφισαν η διοίκηση και από την αντιπολίτευση η «Νέα Πνοή» του κ Παναγιώτη Μπιτάκου και η «ΔΑΔΙΟΝ» του κ Γιώργου Ζυγούνα. Καταψήφισε η «Ενωτική Πρωτοβουλία» του κ Γιάννη Καλαφατέλη, η οποία πρότεινε να δοθεί οκτάμηνη μόνον παράταση και στο διάστημα αυτό να διαπιστωθεί αν προχωρούν οι εργασίες με ταχείς ρυθμούς ή όχι.

Η «Ελλάκτωρ» υποκατέστησε τον αρχικό ανάδοχο «Τοξότη», ο οποίος με πάρα πολλά προβλήματα και δύο παρατάσεις κατασκεύασε περίπου το 25% του έργου πριν αποχωρήσει. Η δεκαοκτάμηνη παράταση που έλαβε λήγει τον Φεβρουάριο του 2020. Από την συζήτηση που προηγήθηκε της απόφασης κέρδος ήταν η επανενεργοποίηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την αποχέτευση.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Ράϊκος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι εντός του Οκτωβρίου θα δημοπρατηθεί το υπόλοιπο έργο στην περιοχή Δροσιάς, το 2019 ομοίως της Ανοιξης, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για τη συνέχιση της αποχέτευσης στη Σταμάτα και στον Αγιο Στέφανο αναμένεται η έγκριση από την ΕΥΔΑΠ.

 

Categories: ΝΕΑ