ΝΕΑ

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Απειλές και ύβρεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στο ξεκίνημά του, όταν η ψηφοφορία για το κατεπείγον του θέματος των εργαζομένων δεν συγκέντρωσε το ελάχιστο όριο των 21, ώστε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης. Τα παρόντα μέλη του σωματείου ΣΥΔΗΚΥ  αντέδρασαν με φωνασκίες, οδηγώντας το ούτως ή άλλως τεταμένο κλίμα στα άκρα. «Αλήτες», «θα πέσουν γιαούρτια» ήταν τα πιο …ελαφρά εκ των κοσμητικών επιθέτων που εκτοξεύτηκαν προς τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης κυρίως, ενώ στόχος έγινε και ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης προς τον οποίο κινήθηκε απειλητικά ο δημοτικός υπάλληλος και μέλος του ΔΣ του ΣΥΔΗΚΥ κ Ζέκιος. Όμως, με την παρέμβαση των συναδέλφων του το επεισόδιο έληξε εν τη γενέσει του.

Πάνω στην αναταραχή η αντιπολίτευση αποχώρησε, αφήνοντας στην αίθουσα συνεδριάσεων μόνο τους συμβούλους της διοικούσας παράταξης. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε κατόπιν και μέσα σε χρόνο ρεκόρ πέρασαν ομόφωνα τα 14 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΣΤΑΪΚΟΣ: «ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ»

Ο Θόδωρος Στάϊκος, πρόεδρος του νομικού προσώπου της «Εστίας», που έχει στην αρμοδιότητά του τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Διονύσου, λαβών το λόγο ομολόγησε ότι φοβάται πλέον για τη σωματική του ακεραιότητα. «Φοβάμαι, δεν σας το κρύβω, μετά όσα έγιναν. Θα σκεφθώ πολύ αν θα έρθω σε Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων. Φθάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα» επισήμανε, ζητώντας μάλιστα να γίνει καταγγελία για το περιστατικό στην αστυνομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ Αγγελική Πέππα ανέφερε ότι κι εκείνη αισθάνθηκε φόβο, την ώρα που η κατάσταση είχε γίνει έκρυθμη. «Δεν μπορώ να καταλάβω; Προσπαθούν να επιβάλλουν αυτό που θέλουν με το έτσι θέλω; Που βρισκόμαστε; Και μετά μιλούν για δημοκρατία. Αν δεν είναι φασισμός αυτό που ζήσαμε, τότε ποιο είναι;».

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε όσα διαδραματίστηκαν ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης, επαναλαμβάνοντας ότι κάθε σύμβουλος είναι ελεύθερος να τοποθετηθεί και να αποφασίσει κατά συνείδηση, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί.

Υπενθυμίζεται πως το Ειρηνοδικείο Μαραθώνα δικαίωσε μια ομάδα διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι ζητούσαν να πληρωθούν τα δώρα Χριστουγέννων, ΠΑΣΧΑ και το επίδομα αδείας που απολάμβαναν όλοι οι εργαζόμενοι την προ μνημονίων εποχή. Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Διονύσου κ Γιάννης Βασιλείου με δύο γνωμοδοτήσεις κατηγορηματικά εισηγείται την άσκηση έφεσης, γιατί διαφορετικά μπορεί να προκύψουν ευθύνες για τους αιρετούς (παράβαση καθήκοντος, παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας) και εν συνεχεία καταλογισμός από το Ελεγκτικό Συμβούλιο, όπως έχει γίνει σε άλλες, γνωστές περιπτώσεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται λοιπόν να αποφασίσουν υπέρ της άσκησης ενδίκων μέσων ή όχι. Σε περίπτωση που ψηφίσουν όχι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο του καταλογισμού (θα βρεθούν δηλαδή να χρωστούν στο δημόσιο), ενώ οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν σύντομα τα αιτούμενα, τα οποία συνολικά φθάνουν τις 700.000 ευρώ. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ομολογουμένως…

Categories: ΝΕΑ